неділя, 01 червня 2008 12:52

Сьогодні в Москві проведуть несанкціонований гей-парад

Сьогодні, 1 червня, сексменшини планують провести гей-парад біля будівлі мерії Москви. Столичні власті у свою чергу заявили, що не давали дозволу на подібний хід.

"Ми як і раніше сподіваємося на компромісне рішення питання проведення нашого публічного заходу, але в умовах відсутності чіткої позиції властей ми вимушені оповістити як дату проведення заходу найближчу неділю", - заявив напередодні заходу організатор московського гей-парада Микола Алексєєв.

Раніше організатори акції сексменшин подавали повідомлення про проведення заходу на всі дні травня по різних маршрутах, але власті Москви відхилили заявки, вказавши на неможливість забезпечення безпеки учасників.

Як відзначив організатор гей-парада, у разі надходження пропозиції від властей організатори гей-парада будуть готові оперативно змінити місце проведення заходу.

"Захід проводитиметься на законних підставах, оскільки право на проведення ходів і пікетувань гарантоване нам Конституцією РФ і чинним законодавством. Заборона ходу суперечить і російському законодавству, і Європейській конвенції про захист прав людини", - вважає Алексєєв.

Нагадаємо, 5 червня 2007 року, на тлі гучних скандалів, пов"язаних із забороною гей-парада в Москві, представники російської естради вирішили виступити за гетеросексуальні відносини, організатори називали акцію Маршем сексуальної більшості.

Як повідомлялося, вчора, 31 травня в гей-параді, який відбувся в Ризі, взяли участь близько 200 чоловік.

Супротивників визнання прав сексменшин виявилося в п"ять разів більше, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Москві проведуть несанкціонований гей-парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі