понеділок, 16 липня 2007 14:47

Сьогодні суд вирішить долю дикої білки з Майдану

У Шевченківському суді Києва сьогодні, 16 липня, вирішиться доля білки по кличці Кузя, вилученої в четвер у фотографа, який на Майдані Незалежності фотографував всіх охочих зі своєю твариною без належних документів.

Про це розповів директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. На його думку, вуличні фотографи часто нещадно знущаються зі своїх звірів-моделей.

"Білка на вулиці знаходиться в постійному стресі, адже вона дика, а її постійно чіпають, гладять. Коли ми її несли в ділянку, вона тремтіла так, що клітка ходором ходила. Причому вона ще півдня повинна була працювати, а у господаря не було ні води для неї, ні горішків", - розповідає Борейко.

Зараз білка чекає рішення суду в зоопарку. Її можуть або там і залишити, або повернути господареві, або відвезти в ліс і випустити.

Господар звіра Олександр стверджує, що ніхто з білки не знущався, а якщо її випустити на свободу, вона загине, оскільки вже звикла жити в неволі. А тремтіла білка якраз через те, що злякалася міліції та екологів.

Володимир Борейко сподівається, що професія "фотограф-тваринник" незабаром зникне: "Ми доб"ємося того, що над екзотичними звірами перестануть знущатися. Хай знімають людей з кроликами, осликами, але не з дикими тваринами. Тим паче, що це небезпечно. За цей сезон в Криму мавпи 300 разів кусали своїх "партнерів по кадру". Адже ці тварини можуть бути переносниками майже ста захворювань", пише Сегодня.
Зараз ви читаєте новину «Сьогодні суд вирішить долю дикої білки з Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі