вівторок, 09 вересня 2008 09:23

Сьогодні стане відомо правду про тяжку хворобу лідера КНДР Кім Чен Ір

За непідтвердженими даними, лідер КНДР Кім Чен Ір тяжко хворий. Південнокорейські ЗМІ повідомили з посиланням на дипломатичне джерело в Пекіні, що 66-річний Кім Чен Ір, який вже декілька років страждає на серйозні хронічні захворювання, минулого місяця навіть знепритомнів, передає Reuters. Проте офіційних підтверджень цієї інформації немає.

Сьогодні в Північній Кореї з грандіозним розмахом відзначається 60-ліття з дня заснування держави. Кульмінацією торжеств має стати військовий парад, який пройде через площу "отця Північної Кореї" Кім Ір Сена в центрі Пхеньяну, а головною інтригою - участь або неучасть в демонстрації військової потужності країни Кім Чен Іра. Лідер КНДР відвідує всі значні військові заходи, і можлива відсутність вождя стане ґрунтом для чергової хвилі чуток про його тяжку хворобу або смерть.

З початку вересня південнокорейські ЗМІ активно обговорюють інформацію про візит до Пхеньяну п"яти китайських лікарів, які нібито були запрошені у зв"язку із здоров"ям, що погіршало, Кім Чен Іра. Чутки про хворобу північнокорейського лідера підігріваються тим фактом, що останнє офіційне повідомлення про публічну появу Кім Чен Іра датується серединою серпня.

за деякими відомостями, Кім Чен Ір страждає від діабету і серцевих захворювань. Втім, в 2007 р. лідер КНДР заявив на історичній зустрічі з тодішнім президентом Південної Кореї, що його здоров"я набагато краще, ніж це хотілося б журналістам. "Здається, що це пишуть не журналісти, а вигадники", - прокоментував тоді Кім Чен Ір регулярні повідомлення преси про його фізичний стан, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні стане відомо правду про тяжку хворобу лідера КНДР Кім Чен Ір ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі