Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2008 09:19

Сьогодні США запускають шатл "Атлантіс" з сімома астронавтами на борту

Очікується, що американський шатл  "Атлантис" з сімома астронавтами на борту увечері в четвер стартує до Міжнародної космічної станції (МКС).

"Запуск "човна" з мису Канаверал запланований на 21:45 за київським часом", - повідомили у представництві НАСА.

Проте старту у четвер може перешкодити несприятлива погода. "Викликає занепокоєння прогноз погоди, який дає 40-відсоткову вірогідність прийнятних умов під час запуску", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті НАСА.

Метою польоту американського корабля багаторазового використання є доставка і установка на МКС першого європейського лабораторного модуля "Колумбус", а також заміна в екіпажі станції астронавта НАСА Данієла Тані на французького астронавта Леопольда Ейхартса.

Окрім Л.Ейхартса "Атлантисом" на МКС відправляться командир шатлу Стівен Фрік (Stephen Frick, США), пілот корабля Алан Пойндекстер (Alan Poindexter, США), спеціалісти польоту Ліленд Мелвін (Leland Melvin, США), Рекс Уолхейм (Rex Walheim, США), Стенлі Лав (Stanley Love, США) і Ханс Шлегель (Hans Schlegel, ЕКА, Німеччина).

Стиковка "човна" з МКС намічена на 19:24 суботи. Як планується, загальна тривалість перебування "Атлантиса" на орбіті Землі становитиме близько 12 діб, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні США запускають шатл "Атлантіс" з сімома астронавтами на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути