субота, 28 квітня 2007 15:02

Сьогодні Саддаму Хусейну виповнилося б 70 років

В Іраку - згадують свого диктатора і героя. Колишньому президентові країни Саддаму Хусейну сьогодні виповнилося б 70 років. Він не дожив до свого ювілею лише чотири місяці.

Диктатора стратили через повішання вранці 30 грудня, напередодні мусульманського свята Ідаль-Адха.

До страти екс-президента засудив вищий трибунал Іраку, апеляційний суд підтвердив цей вирок. Хусейна визнали винним у вбивстві 148 жителыв шиїтського села Ед-дуджейль, які напали на його кортеж.

Хусейн обіймав високі посади в Іраку з 1963 року. З 79-го до вторгнення американських військ 2003-ого – безпосередньо керував країною. Частина іракського населення звинувачує його у масових репресіях проти шиїтів і курдів, доведення країни до злиднів, у конфліктах з Іраном і окупації Кувейту. Інші вважають, що за часів Хусейна країна мала потужну армію, була стабільною, у ній панував порядок.

Очікується, що прихильники Саддама Хусейна влаштують святкування у його рідному місті Тикриті – з нагоди ювілею екс-президента.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Саддаму Хусейну виповнилося б 70 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі