Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 10:22

Сьогодні річниця аварії під Ожидовом

Рівно рік тому, 16 липня 2007 року, під Ожидовим, що на Львівщині, сталася техногенна аварія. Екологи запевняють, що наслідки викиду у середовище 130 тонн фосфору ліквідовано, і жодної небезпеки після аварії не існує.

Про це повідомили у прес-службі мінприроди.

Як запевнили у відомстві, держуправління з охорони навколишнього природного середовища у Львівській області з першого дня аварії і до сьогодні проводить моніторинг стану природних ресурсів – поверхневих вод, річок та каналів, питної води у криницях, атмосферного повітря, землі і рослинності. Протягом періоду спостережень опрацьовано 3965 результатів аналізу.

Аби переконатись у екологічній безпеці середовища Інститут геохімії навколишнього природного середовища НАН та МНС України провели проведена експертну оцінка екологічної ситуації у період з 15 вересня по 10 жовтня 2007 року.

Висновки експертизи засвідчили: основні джерела забруднення довкілля ліквідовано, а частина з них – локалізовано. За повідомленням прес-служби мінприроди, виявлені локалізовані ділянки з процесами окислення фосфору не мають ознак поширення екологічної небезпеки за межі ближньої зони. Також не виявлено інших ознак небезпеки.

Відсутність інтенсивних процесів окислення фосфору свідчить про надійність зробленого захисного покриття, дієвість розрахунку про поступове окислення неконтрольованих залишків фосфору під штучно створеним захисним шаром та про відсутність загроз, переконані у відомстві.

За результатами моніторингу стану природних ресурсів в Буському, Золочівському та Кам"янко-Буському районах Львівської області за І півріччя 2008 року лабораторіями Держекоінспекції, Облводгоспу, ОблСЕС, Облдерродючості, Станції захисту рослин не виявлено перевищень гранично допустимої концентрації вмісту фосфору.

Нагадаємо, 16 липня 2007 року в Буському районі Львівської області на залізничному перегоні Ожидів-Красне поблизу станції Ожидів сталася аварія вантажного поїзда. Поїзд складався з 58 вагонів, зокрема 15 спеціальних цистерн із жовтим фосфором.

Внаслідок аварії у навколишнє середовище (на землю і в атмосферу) потрапило 130 тонн фосфору з 6 цистерн, що спричинило пожежу відкритої форми на площі близько 900 квадратних метрів, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні річниця аварії під Ожидовом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути