пʼятниця, 06 червня 2008 08:35

Сьогодні працівники ЗМІ святкують день журналіста

6 червня в Україні відзначається професійне свято працівників засобів масової інформації - День журналіста.

День журналіста - це не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації. Це свято загальнонародне, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події і факти нашого життя.

Це свято встановлено Указом президента України від 25 травня 1994 року, в якому мовиться, що День журналіста відзначається щорічно в день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році в Міжнародну федерацію журналістів.

Президент України Віктор Ющенко привітав українських журналістів з професійним святом. "Переконаний, що журналістська громадськість завжди буде вірною своєму високому покликанню і професійній честі, що вона і надалі залишатиметься одним з рушіїв демократичних реформ і національного відродження Батьківщини", - цитує слова президента прес-служба голови української держави.

"Тому закликаю вас об"єктивно і переконливо інформувати суспільство і світ про глибинні соціально-політичні перетворення, європейські і євроатлантичні перспективи України", - зазначив президент.

"Сьогодні ми повинні спільними зусиллями розвивати і укріплювати наш єдиний інформаційно-культурний простір. Це необхідна умова затвердження національної ідентичності українців як гордого, державного народу", - підкреслив Ющенко.

"Свобода слова є однією з найголовніших цінностей нашої молодої демократії. Саме тому українська нація вимагає якісної, неупередженої і соціально вагомої інформації. Суспільство чекає від вас освітлення актуальних проблем, професійних дискусій і об"єктивності", - вважає голова держави.

Ющенко також відзначив, що "завдяки громадській позиції журналістів і всього українського народу політична цензура нашої країни пішла в минуле".

Зазначимо, що до дня журналіста секретаріат президента України оголошує День відкритих дверей. Представникам медіа пропонується не тільки огляд резиденцій президента України, але і можливість неформально поспілкуватися з головою секретаріату і його заступниками.

Також в рамках Дня відкритих дверей секретаріат і інші резиденції голови держави відвідають ветерани медіа і студенти перших курсів Київського Інституту журналістики, які отримали це право за результатами конкурсу.

В рамках Дня відкритих дверей гості зможуть відвідати екскурсії приміщеннями державних резиденцій голови держави: секретаріат президента - огляд фотовиставки "Президент і ЗМІ", зал державних заходів, кабінет голови секретаріату президента України і кабінети заступників голови, конференц-залу, телестудію; будинок Городецького; будівлю по вул. Липській, 4; огляд реконструкції Маріїнського палацу, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні працівники ЗМІ святкують день журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі