середа, 30 липня 2008 10:11

Сьогодні на Закарпатті вода підніметься до 10 метрів

Сьогодні очікується значний – до 10 м – підйом води в районі Чопа, що на Закарпатті. Фахівці запевняють, що реконструйована минулого року дамба достатньо висока і міцна, щоб витримати повінь.

Як повідомили в управлінні інформації та зв`язків із громадськістю Закарпатської ОДА, на сьогодні в Закарпатті залишаються підтопленими 27 населених пунктів у Тячівському і Рахівському районах. Загалом у воді 2 тис. 443 дворогосподарств, підтоплено або пошкоджено 1 тис. 307 будинків у згаданих і Хустському районі, а також 3 тис. 655 га сільгоспугідь у Міжгірському, Тячівському, Ужгородському і Берегівському районах. Наразі без електрозв`язку залишаються 6 населених пунктів у Тячівському і Рахівському районах.

У Рахівському районі відселена 71 людина. До всіх населених пунктів області забезпечено під`їзди. Для ліквідації наслідків паводку, зокрема розчистки доріг, русел річок, очистки колодязів і дворогосподарств тощо, задіяна техніка МНС (20 одиниць, зокрема, 8 мотопомп), облавтодору (196 од.), облводгоспу (32 од.) та інших служб. У постраждалі населені пункти забезпечено підвіз питної води, хліба, працюють польові кухні, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні на Закарпатті вода підніметься до 10 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі