понеділок, 26 січня 2009 08:31

Сьогодні міністри закордонних справ ЄС обговорять наслідки газової кризи

Сьогодні в Брюсселі відкривається чергове засідання Ради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, основною темою якого стануть наслідки газової суперечки між Росією і Україною, а також поточна ситуація на Близькому Сході. Як повідомляє прес-служба уряду Чехії, головуючої в ЄС першому півріччі 2009 р., міністри обговорять проблеми енергетичної безпеки в світлі недавніх подій, які призвели до зриву поставок російського газу в країни Євросоюзу через територію України. На повістку Ради із зовнішніх справ будуть винесені відносини між Росією, Україною і Євросоюзом, вказує прес-служба чеського головування в ЄС.

Крім того, учасники засідання обговорять конфлікт між Ізраїлем і палестинським рухом ХАМАС в Секторі Газа, а також намір президента США Барака Обами закрити в"язницю для підозрюваних в тероризмі на базі в Гуантанамо.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні міністри закордонних справ ЄС обговорять наслідки газової кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі