вівторок, 20 лютого 2007 11:54

Сьогодні лідеру групи Nirvana Курту Кобейну виповнилося б 40 років

Одному з самих неординарних виконавців і композиторів сучасної рок-музики – Курту Кобейну сьогодні виповнилося б 40 років.

Через 13 років після його смерті ім"я лідера американської групи Nirvana живе для молоді. Про популярність Кобейна свідчить те, що він очолює список музикантів, творчість яких приносить величезні прибутки і після смерті.

Минулого року він очолив список померлих знаменитостей, які заробили більше всіх за рік, випередивши самого короля рок-н-ролу Елвіса Преслі. Такий список традиційно складається журналом Forbes.

За даними журналу, спадкоємці Курта Кобейна з жовтня 2005-го по жовтень 2006 року заробили $50 мільйонів на його імені. Хоча ці гроші в основному зароблені завдяки його вдові Кортні Лав.

Відрахування видавництв від публікації його щоденників чотири роки тому склали $4 млн. Доходи від їх продажу, природно, отримують правовласники. Багато нових груп орієнтуються на звучання Nirvana і ту художню і емоційну шкалу, яку встановив Кобейн, підкреслює видання.

Тіло Курта Кобейна було знайдене 8 квітня 1994 року в Сіетлі, в оранжереї. Як встановила поліція, трьома днями раніше він застрелився з дробовика. Кобейну було всього 27 років. Він став рок-легендой за три роки до смерті.

На грудях Кобейна лежав дробовик, постріл був зроблений в рот. Самовбивця перед смертю залишив записку для своєї дружини Кортні Лав: "Будь ласка, Кортні, живи заради Френсіс. Заради її життя, яке буде щасливіше без мене".

Поряд з трупом валявся портсигар з героїном, наркотик був і в крові Кобейна. Згідно офіційному висновку Курт Кобейн покінчив життя самогубством.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні лідеру групи Nirvana Курту Кобейну виповнилося б 40 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі