понеділок, 21 вересня 2020 07:14

Сьогодні Друга Пречиста: уникайте лайок і скандалів

Сьогодні Друга Пречиста: уникайте лайок і скандалів
1 вересня християни відзначають – Різдво Пресвятої Богородиці. У народі споконвіків називається Друга Пречиста. Фото: iconopisanie.ru

Сьогодні, 21 вересня, християни відзначають одне із найважливіших свят церковного року – Різдво Пресвятої Богородиці. Цей день присвячений народженню Діви Марії - матері Ісуса Христа. У народі споконвіків називається Друга Пречиста.

Згідно з церковними вченнями, ця подія має найважливіше значення для всіх людей, оскільки саме Богоматір подарувала людству Спасителя. Люди завжди шанували її як велику праведницю, покровительку жінок і матерів.

Свято встановлене церквою на спомин про народження Матері Божої. Воно вважається першим у циклі великих двунадесятих свят і саме ним відкривається низка свят церковного року. Завершується церковне річне коло також святом, присвяченим Діві Марії, – Успінням Богородиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Натрапили на унікальну мозаїку, пов'язану з Ісусом Христом

На Різдво Богородиці не можна виконувати важку фізичну і брудну роботу по дому: не можна шити, вишивати, прати, прибирати, мити, а також копати, рубати, лагодити, будувати.

Уникайте лайок і скандалів - цим ви можете розгнівати Богородицю. Вирішуйте конфлікти мирним шляхом, шукайте взаєморозуміння.

На Другу Пречисту не бажано вживати в їжу м'ясо і пити алкоголь. Залишки їжі слід віддати домашнім тваринам.

Цього святого дня не можна проходити повз жебраків і тих, що просять, не подавши їм їжу або милостиню. За народними легендами, якщо жінка не подасть милостиню то може стати безплідною.

Введення в храм Пресвятої Богородиці або Третю Пречисту православні відзначають 4 грудня. У Православній церкві Введення належить до числа дванадесятих свят.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Друга Пречиста: уникайте лайок і скандалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі