пʼятниця, 21 грудня 2007 08:54

Сьогодні дев"ять країн увійшли до Шенгенської зони

Сьогодні дев"ять країн увійшли до Шенгенської зони
21 грудня 2007 року дев"ять країн – Угорщина, Латвія, Литва, Естонія, Мальта, Словаччина, Словенія, Чехія і Польща – приєднуються до Шенгенської зони. Розширення, як вважають експерти, зручно для туристів, оскільки за одною візою можна буде відвідати 24 країни відразу.

"Припустімо, комбінований тур, наприклад дуже популярний, Прага – Відень. Якщо раніше треба було оформляти дві візи – чеську і австрійську, Шенген, – зараз можна оформити тільки одну", – відмітила прес-секретар російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна.

Ці країни вже давно працюють за Шенгенськими правилами, тому принципово, для туристів, нічого не зміниться", – сказала вона.

У той же час португальський дипломат Карлуш Серейра відмітив, що на території Шенгенської зони в цілях безпеки діє "чорний список" осіб, яким заборонений в"їзд на територію країн угоди.

Шенгенська угода – угода Про відміну паспортного митного контролю між рядом країн Європейського союзу, спочатку підписане 14 липня 1985 року сімома європейськими державами (Бельгією, Нідерландами, Люксембургом, Францією, Німеччиною, Португалією і Іспанією). Вона набрала чинності 26 березня 1995 року.

Договір був підписаний у Шенгені – маленькому містечку в Люксембурзі. З тих пір до угоди приєдналися ще декілька країн, і станом на 2006 рік угода діє в п"ятнадцяти країнах: Австрія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ісландія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Іспанія, Швеція. Разом ці країни утворюють Шенгенську зону.

Усі Шенгенські країни, за винятком Норвегії та Ісландії, є членами ЄС.

Два члени Євросоюзу (Ірландія і Велика Британія) залишаються поза Шенгенською зоною, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні дев"ять країн увійшли до Шенгенської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі