Ексклюзиви
субота, 26 травня 2007 12:02

Сьогодні день незалежності Грузії

У Тбілісі на центральному проспекті імені Шота Руставелі опівдні з нагоди Дня незалежності пройде військовий парад, в якому візьмуть участь більше 15 тисяч військовослужбовців, зокрема 3,5 тисячі резервістів.

За парадом спостерігатимуть президент і верховний головнокомандуючий Михайло Саакашвілі, прем"єр-міністр Зураб Ногаїделі, католікос-патріарх Всієї Грузії Іліа Другою, члени парламенту і уряду, іноземні дипломати і гості.

У параді також візьмуть участь 245 одиниць військової техніки - військові "лендровери", БТРи, артилерійські тягачі з гарматами.

Парад завершиться показовими польотами бойової авіації: на небі над Тбілісі з"являться чотири одиниці вертольота типу "Ірокез", 14 одиниць МІ-8, вісім одиниць МІ-24, десять СУ-25 і придбані в 2006 році чотири одиниці Л-39.

Святкові заходи пройдуть у всіх великих містах Грузії. Після закінчення параду в Тбілісі Саакашвілі та члени уряду відправляться до Аджарії, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні день незалежності Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути