вівторок, 07 серпня 2007 10:10

Софія Ротару відсвяткує ювілей у Лівадійському палаці

Співачка Софія Ротару сьогодні відзначає свій 60-річний ювілей. Свято відбудеться в Білому залі Лівадійського палацу. Привітати співачку крім численних друзів і прихильників приїдуть Йосип Кобзон, Надія Бабкіна, Філіп Кіркоров, брати Меладзе, Микола Басков, Ігор Крутой, Олександр Розенбаум і багато інших.

Директор Лівадійського палацу-музею Анатолій Литвиненко розповів, що всю програму робить відомий український режисер Ірина Ковальчук. "Я порадив режисеру частину ювілею провести на повітрі, в нашому парку, але вона сама вирішить, робити це чи ні. Втім, гостям жарко не буде - в Білому залі працюють потужні кондиціонери. Тут, у найзнаменитішому приміщенні палацу, не раз приймали гостей високого рівня - членів імператорської сім`ї, Сталіна, Рузвельта, Черчилля, сучасних глав держав", - розповів Литвиненко.

"Родзинкою" вечора організатори вже назвали приїзд барабанщика з першого складу ансамблю "Червона рута", в якому зароджувалася творчість Ротару.

У численних інтерв`ю співачка розповідала, що вона народилася в селянській сім`ї в селі Моршинці на Буковині. Зараз Ротару майже весь час живе в Ялті. Її творча діяльність вже давно стала "сімейним бізнесом". Усе життя до самої смерті з нею працював і її чоловік Анатолій Євдокименко, який помер у 2002 році.

Ротару народилася 7 серпня 1947 року. Народна артистка України (1976), Народна артистка Молдавії (1983), Народна артистка СРСР (1988).

1964-1968 навчалася на диригентсько-хоровому відділенні Чернівецького музичного училища. Закінчила Кишинівський інститут мистецтв ім. Музическу (1974). Солістка Чернівецької (1971-1975) і Кримської (з 1975) філармоній.

Нагороджена орденами "Знак пошани" (1980), "Дружби народів" (1985), "За заслуги" та "Святої княгині Ольги", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Софія Ротару відсвяткує ювілей у Лівадійському палаці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі