понеділок, 09 червня 2008 20:12

Щодо власника київського атракціону порушено кримінальну справу

Невинна дитяча забава часом обертається каліцтвом. І навіть у місцях, спеціально призначених для дитячого дозвілля, гарантувати безпеку вашої дитини ніхто не може. Так під час відпочинку в парку ім. Воїнів-інтернаціоналістів у Дарницькому районі столиці цими вихідними постраждало п"ятеро людей, троє з них - діти.

Гумова гірка, на якій було двоє хлопчиків 12 років, після пориву вітру раптово піднялася вгору на кілька метрів і перекинулася. Діти попадали просто на асфальт. Приземлився батут на людей, внаслідок чого було травмовано ще двох жінок та п"ятимісячного хлопчика.

Троє постраждалих наразі перебувають у лікарнях. Дениса з переломом тазостегнового суглоба, струсом головного мозку та закритою травмою грудної клітини госпіталізували у травматологічне відділення "Охматдиту".

Іван Гаврилюк, перший заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА: "Причини цьому уточняються. Тому що різні є чутки про те, що підняло вітром, про те, що розірвало цей атракціон. Ми коли оглядали цей атракціон, там надувні такі насоси. Я думаю, що по нашим таким баченням, що не могло розірвати його. Можливі причини те, що кріплення, які находились на цьому атракціоні, не такі, які повинні бути".

За офіційною інформацією, у власника сумнозвісного атракціону були всі дозвільні документи на роботу. Дотримання умов експлуатації мав контролювати Державний комітет промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду. Утім, вочевидь, вони не забезпечили належного порядку введення в експлуатацію цього атракціону. Їхньої відповіді на наш інформаційний запит ми не отримали.

Наразі атракціони на місці події демонтовано та відправлено до слідчої лабораторії, а справою займаються столичні правоохоронці. Прокуратура Дарницького району міста Києва порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості проти власника атракціону і службових осіб Державної інспекції промислової безпеки та охорони праці у соціально-культурній сфері територіального управління Держгірпромнагляду по Київські області та місту Києву.

Управління з питань надзвичайних ситуацій повідомило, що загалом атракціонів у Києві 121, із них працюють 94. Утім, усі вони найближчими днями призупинять свою роботу та пройдуть додаткову перевірку. Такий наказ видав сьогодні перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Щодо власника київського атракціону порушено кримінальну справу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі