Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2007 15:38

Соціологи прогнозують вищу явку виборців ніж на виборах в 2006 році

Українські соціологи прогнозують вищу явку виборців на майбутніх позачергових виборах у Верховну Раду, ніж на парламентських виборах 2006 року.

"Явка виборців на виборчі дільниці буде вищою, ніж в 2006 році. Зірвати вибори (недостатньою явкою виборців на дільниці) неможливо", - сказав в четвер на прес-конференції генеральний директор Всеукраїнської соціологічної служби Микола Михайличенко.

Озвучуючи дані соціологічного дослідження, він повідомив, що "однозначно, так" при відповіді на питання про намір брати участь в голосуванні, сказали 44,7 респондентів. "Швидше за все", за даними опитування, прийдуть на виборчі ділянки 39,5% опитаних. Тоді як 2,45% респондентів однозначно не має наміру приходити на голосування, а 5,6% не прийдуть "швидше за все".

Всеукраїнська соціологічна служба проводила опитування з 16 по 25 липня 2007 року у всіх областях України, АРК і Києві. Всього по квотній вибірці було опитано 26000 респондентів. Погрішність складає не більше 1%.

Парламентські вибори в Україні відбулися 26 березня 2006 року. Явка виборців склала 67,7%. Позачергові вибори у Верховну Раду намічені на 30 вересня 2006 року.

Згідно чинному законодавству, позачергові парламентські вибори визнаються такими, що відбулися у разі явки не менше 50% виборців, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Соціологи прогнозують вищу явку виборців ніж на виборах в 2006 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути