пʼятниця, 22 січня 2021 19:10

Собакам заборонено гавкати: українці розповіли особливості утримання домашніх улюбленців
9

Ольга Даншина з Японії каже, що домашні улюбленці в цій країні стають справжніми членами родин. Вони носять одяг, їх люблять як рідних, а ще - це дороге задоволення.

 

"Якщо вам хочеться завести собаку в Японії, то вона коштуватиме від 2000$. Це повинна бути невелика порода, яка не повинна гавкати, має ходити на повідку. Для собак дуже багато відділів у супермаркетах. Там можна обрати одяг, вітаміни. Собак, як і дітей, оягають відповідно до погоди і возять у спеціальних колясках. Також тут відзначають день народження домашніх улюбленців із тортом і святковою їжею. Для собак є кладовища, де їх хоронять за всіма звичаями і щороку їх господарі приходять на поминальні дні на могилку", - каже українка.

Оксана з Франції каже, що собак у цій країні настільки цінують, що тут діє низка заборон.

Їх не можна продавати "з рук" на блошиних ринках, ярмарках. Також не можна торгувати тваринами, молодшими за 8 тижнів.

Взяти вихованця можна в зоомагазині, притулку або офіційному розпліднику. Також - на сайті кінологів.

Купуючи тварину потрібно надати документи - паспорт, підтвердження адреси.

 

Щоб взяти з притулку собаку, потрібно надати план квартири, лист зі згодою власника на утримання тварини. Додатково оплатити вакцинацію, дегельмінтизацію, стерилізацію. Протягом року співробітники Товариства охорони тварин можуть несподівано навідатись у гості, перевірити, як живе їх колишній підопічний.

Погане поводження з твариною, голодування, залякування закінчується 2 роками в'язниці і штрафом 30 тис.євро.

Легковажне ставлення до тварин у Франції неприпустимо. Перехожі і сусіди спостерігають та можуть поскаржитись.

На території Франції забороняється розводити, продавати, ввозити, вигулювати псів порід пітбуль, американського стаффордширського тер'єра, мастифа, тоса-іну. Штраф - 15 тис. і в'язниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пів року чекала дозволу на роботу" - українка про переїзд у США

У Португалії притулки переповнені тваринами. Про це розповідає українка Юлія.

"Для того, щоб зменшити кількість покинутих тварин, влада розглядає можливість безкоштовної стерилізації, бо процедура не всім господарям по кишені. Котики-песики у Португалії, за законом, підлягають обов'язковій реєстрації. А також чипуванню й щепленню. Ми взяли собаку з притулку. Місяць утримання обходиться у €50. Якщо йдемо до ветеренара, то ще €100, плюс таблетки і вітаміни раз в місяць, які обходяться в €20", - каже Юлія.

 

Тетяна Зелінська, Норвегія.

"В Норвегії немає безпритульних тварин від слова "взагалі". Якщо ви побачите вільнобігаючого собаку без хазяїна і повідка, значить пес випадково втік.

Всі домашні улюбленці тут з чіпами, а дехто ще й татуйований", - каже Тетяна.

Найпопулярніші домашні тварини - коти та собаки. Кілька років тому уряд послабив закон щодо тримання в якості домашніх улюбленців рептилій. Тепер деякі види можна побачити в квартирах любителів екзотики. Є ще й такі, що мають можливіть і бажання тримати курей. Кролики, хом'ячки, морські свинки та папужки теж часті мешканці у норвезьких оселях.

 

Якщо надумаєте завести тваринку, то у вас 2 варіанти - купити і "всиновити". З купівлею все ясно - шукаєте оголошення, домовляєтесь, купуєте. Або ж з притулку у ваші добрі руки за символічну плату можуть віддати вже чіповану, стерилізовану і вилікувану тваринку. В таких притулках, звичайно, їм дають добрий догляд та турботу. Але всі розуміють, що дома тваринам значно краще. Нещодавно моя знайома так взяла собі 2-річного песика породи такса на ім'я Оскар. Його забрали у попереднього власника, бо бив цуценя за те, що ходив в туалет на килим. При чому сам з ним ніколи не гуляв і не випускав на вулицю", - додає Тетяна.

"Німецькі собаки дійсно щасливі, тому що такої кількості іграшок як тут у звичайних гіпермаркетах або навіть на заправках, я ще в житті не бачила. А в супермаркетах навіть бувають собачі тижні, де продають ексклюзивні іграшки, одяг або смаколики", - розповідає Ольга з Німеччини.

 

Німецький собака це дійсно член сім'ї, саме тому в кожному супермаркеті аналогічно з дитячим завжди є окремий тваринний відділ. Тварини чіповані, а податок на тварину - €900 на рік.

"Витрати на собак в Німеччині досить високі: крім їжі, іграшок і податків, кожного місяця господарі ще сплачують страхові внески. Страховок в собаки може бути до 10 одночасно. Єдина незручність у тому, що пес завжди має бути на повідку. Також собакам тут заборонено гавкати більше ніж пів години безперервно, з 22-ї до 6 ранку, а також в неділю. За порушення тиші сусіди можуть поскаржитись відповідним органам порядку.

Тетяна Литвинова, яка мешкає у місті Лодзь, має пса. Жінка була здивована, що у Польщі потрібно платити податок на домашню тварину і немалий.

"Оплата за утримання, так званий "собачий податок", - потрібно платити щорічно", - каже Тетяна.

 

Плата за володіння собакою була введена в 1991 р. законом " Про місцеві податки і збори".

Кожна порода має свою ставку, але вона не повинна бути нижче 121 PLN на рік, якщо у вас дві собаки, заплатите більше.

Зараз ви читаєте новину «Собакам заборонено гавкати: українці розповіли особливості утримання домашніх улюбленців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі