понеділок, 29 жовтня 2007 16:24

Щоб не хворіти на грип потрібно відмовитися від сексу

У Європі почалася нова епідемія грипу. Хвороба вже дісталася до Німеччини: у одному тільки Берліні вже хворіють більше 400 тисяч чоловік.

Назва вірусу грипу цього року - "Тихий", оскільки він йде з регіону Тихого океану, а якщо точніше - з Соломонових островів. Початок епідемії грипу в Італії прогнозується на період підготовки різдвяних подарунків, і її розпал припаде на середину-кінець грудня.

Симптоми захворювання ті ж, що і в минулі роки, новими можна назвати лише рекомендації лікарів. "Вакцинуватися? Чудово. Частіше мити руки? Абсолютно необхідно. Але найголовніше, якщо ви не хочете захворіти, утримайтесь від сексу до кращих часів", - заявила доктор Гудрун Станге з управління охорони здоров"я Бранденбургу.

Ідею утриматися заради здоров"я від сексу висунув професор Ханс Шерер, директор ЛОР-відділення берлінської клініки Charitе, повідомляє La Stampa. "Правда те, що секс укріплює організм, - говорить доктор, - але правда і те, що через такі інтимні канали зараження відбувається майже напевно". І якщо партнер ще не чхає, він може переживати інкубаційний період вірусу або навіть бути "здоровим партнером".

Ця теорія суперечить недавно оголошеним результатам в доповіді Cochrane Acute Respiratory Infections Group, до складу якої входять лікарі з різних країн. Тоді секс називався одним з кращих методів боротьби з простудними захворюваннями. До такого ж висновку прийшли і учені з Wilkes University, грунтуючись на серії лабораторних досліджень. Вони стверджують приблизно наступне: заняття сексом є профілактикою простудних захворювань і захищають від вірусів за умови дотримання двох простих правил.

Тепер рекомендації інші: сексом слід займатися регулярно і без фанатизму. Тим же, хто вирішить все-таки тимчасово утриматись, радять тішитися поцілунками. "Існує цілий ряд дуже цікавих наукових даних, з яких виходить, що обмін слиною не представляє надмірної небезпеки в плані зараження", - говорить професор Християн Дростен, вірусолог з Боннського університету. ФАКТnews.

Зараз ви читаєте новину «Щоб не хворіти на грип потрібно відмовитися від сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі