середа, 04 червня 2008 17:31

Що спільного між Анджеліною Джолі та Валентиною Семенюк (ФОТО)

Сьогодні, 4 червня, відзначають день народження відома американська акторка Анджеліна Джолі та глава Фонду державного майна України Валентина Семенюк-Самсоненко.

Анджеліна Джолі (народилася 4 червня 1975 року) - американська акторка, фотомодель, посол доброї волі ООН, власниця премії Оскар, а також трьох премій Золотий глобус і двох премій Гільдії кіноакторів США. Джолі часто називають однією з найвродливіших жінок планети.

У 1999 році Джолі одержала Оскар за кращу жіночу роль другого плану у фільмі Перерване життя. Після цього акторка знялася у фільмах Викрасти за 60 секунд, Лара Крофт - Розкрадачка гробниць, Спокуса, сиквелі Лара Крофт — Розкрадачка гробниць: Колиска життя, Забираючи життя, Підводна братія, Олександр.

Після комедійного бойовика Містер і місіс Сміт, у якому Джолі виконала головну роль в парі з Бредом Піттом, актори почали жити разом, виховуючи трьох прийомних дітей Джолі (Меддокса, Захару і Пакс Т"єна) та рідну дочку Анджеліни і Бреда Шайло.

За чутками, у травні цього року Джолі народила двійню. Це вже п"ята і шоста дитина в пари Анжделіни Джолі та актора Бреда Пітта.

Валентина Петрівна Семенюк народилася 4 червня 1957 року в селі Заріччя Ружинського району Житомирської області.

У 1982 році Семенюк закінчила Житомирський сільськогосподарський інститут, одержавши спеціальність економіста-організатора сільгоспвиробництва.

У квітні 1994 року Семенюк була обрана народним депутатом Ради України другого скликання від КПУ по Андрушівському виборчому окрузі N159 у Житомирській області.

У 1998 році вона знову була обрана депутатом Верховної Ради, обійняла посаду секретаря фракції СПУ і Селпу.

У 1999 році Семенюк здобула другу вищу освіту, закінчивши Харківську національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого.

У квітні 2002 року Семенюк стала депутатом Верховної Ради України четвертого скликання.

13 квітня 2005 року Семенюк за квотою СПУ стала головою Фонду державного майна, у зв"язку з цим у липні того ж року склала із себе депутатські повноваження.

У квітні 2006 року Семенюк знову була обрана парламентарієм - народним депутатом Верховної Ради України п"ятого скликання від СПУ.

У вересні 2007 року Семенюк взяла участь у позачергових виборах депутатів парламенту України, зайнявши четверте місце у виборчому списку СПУ.

У січні цього року Семенюк вийшла заміж за бізнесмена Віталія Самсоненка.

У лютому 2008 року Тимошенко відсторонила Семенюк від виконання обов"язків глави ФДМ по підозрі в корупції. Однак Президент Віктор Ющенко підписав указ про призупинення дії розпорядження Кабінету міністрів про тимчасове відсторонення Семенюк з посади і звільненні її заступників, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Що спільного між Анджеліною Джолі та Валентиною Семенюк (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі