четвер, 07 лютого 2008 13:45

Що робити водіям, у яких забрали права

Якщо у водія забирають права, то він повинен написати скаргу на дії інспектора міліції. Таку думку у четвер у ході "круглого столу" висловила експерт з питань захисту прав людини Людмила Коваль.

Зокрема, кажучи про рекомендації, що повинен робити водій, у якого вилучають права інспектори ДАІ, Л.Коваль наголосила, що негайно потрібно писати скаргу на дії інспектора керівництву Департаменту ДАІ, а також подавати позов до адміністративного суду на дії даного інспектора.

При цьому адвокат Вадим Володарській відзначив, що у разі, якщо інспектор ДАІ намагається відвезти водія до суду, потрібно вимагати складання протоколу про адміністративне затримання.

В.Володарський наголосив, що, оскільки, інспектори не мають права затримувати водія, цей факт можна оскаржити. Якщо вже складений адміністративний протокол про правопорушення і видана повістка до суду (адвокат наголосив, що зазвичай до суду потрібно з"явитися наступного дня), то, за словами В.Володарського, потрібно "бігти до найближчої пошти" і посилати телеграму до суду з проханням відкласти розгляд справи на пізніший термін, посилаючись на недолік часу для звернення до адвоката для збору необхідних документів. Також в телеграмі слід попросити повідомити про дату розгляду справи в належному порядку. В.Володарський наголосив, що якщо така телеграма надійшла до суду, але судове засідання пройшло без водія, то це є порушенням, і це також можна оскаржити.

За словами адвоката, після відправлення телеграми до суду слід готувати письмове клопотання, в якому можна просити викликати свідків, представника ДАІ, який зупинив водія. В.Володарський акцентував увагу на тому, що водіям потрібно уважно вивчати адміністративний протокол, складений інспектором. Якщо в протоколі, наприклад, не заповнені деякі рядки або не вказані свідки, то потрібно обов"язково вказати на це у своїх поясненнях.

Представник Асоціації міжнародних перевезень Нелля Коваль, у свою чергу, наголосила, що для того, щоб уникнути вилучення прав  інспекторами ДАІ, потрібно закритися в машині і через скло показати інспекторові свої права або ж попросити його сісти в автомобіль, і в цей час почати дзвонити адвокатам і свідкам.

Нагадаємо, у виконання Указу Президента України "Про невідкладні заходи по забезпеченню безпеки дорожнього руху" від 20 листопада 2007 року N1121/2007 і з метою стабілізації стану аварійності на автодорогах країни, протягом місяця, з 10 січня по 10 лютого поточного року, підрозділи Державтоінспекції проводять широкомасштабну оперативно-профілактичну роботу. Створено 300 мобільних груп, які реагують на всі порушення вимог Правил дорожнього руху його учасниками.

За останніми даними, з початку проведення зазначених заходів працівники ДАІ зафіксували 764 тис. 699 порушень Правил дорожнього руху (ПДД) і виявили 33 тис. 387 фактів управління транспортними засобами у нетверезому стані. Відмічено 103 тис. 696 фактів створення аварійної обстановки на вулицях і автодорогах, винесено 30 тис. 411 постанов  про позбавлення порушників права управління і 76 тис. 490 постанов про накладення штрафу за порушення ПДД. Станом на 7 лютого поточного року, за рішенням судів було вилучено 30 тис. 281 посвідчення водіїв, повідомляє Цензор.НЕТ.

Зараз ви читаєте новину «Що робити водіям, у яких забрали права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі