вівторок, 13 серпня 2024 09:34

Що може спинити наступ росіян: нардеп Костенко розповів про ситуацію

Що може спинити наступ росіян: нардеп Костенко розповів про ситуацію
Західна допомога є визначальною. Фото: Генштаб ЗСУ

Дії українських військ у Курській області РФ можуть відтягнути сили окупантів зі східних та південних ділянок фронту.

Але поки не відомо, коли це станеться й наскільки вплине на перебіг бойових дій, сказав нардеп і полковник СБУ Роман Костенко, передає "Українська правда".

"Це буде залежати від того, які в нас будуть ресурси. Розумієте, що нам дають ресурси кожного місяця, кожного тижня. Ми зараз на великий відсоток залежимо від наших партнерів, від боєприпасів. Ми певну кількість свого виробляємо, але цього геть не достатньо", - пояснив він.

Костенко вважає, що якщо партнери забезпечать потреби української армії хоча б на 50%, Сили оборони будуть поступово збивати наступальний потенціал росіян.

"На скільки цього вистачить - важко сказати. Буде залежати від того, якої інтенсивності бойові дії будуть іти", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ можуть надовго залишитися у Курській області - ЗМІ

Прогнози деяких експертів, що Україна і РФ мають час до листопада для здобуття якихось оперативних успіхів є лише припущеннями. Це пов'язано з президентськими виборами у США.

"Ніхто не знає, як це обернеться для нас. Можливо, все так і продовжиться. Можливо, там справді будуть намагатися нас стримати і посадити за стіл перемовин. Ніхто цього зараз не знає. Цього не знає Путін, цього не знає Зеленський, цього не знають навіть ті кандидати, які зараз збираються балотуватись у Сполучених Штатах. По-перше, вони не знають, чи виграють вони", - наголосив Костенко.

Наступ Збройних сил України у Курській області РФ дозволила Силам оборони тимчасово перехопити ініціативу на одній ділянці фронту, продовжуючи протистояння на всій території воєнних дій.

Українська операція в Курській області змусила Кремль і російське військове командування відреагувати і перекинути сили та засоби в сектор, де українські війська розпочали атаку, повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

Зараз ви читаєте новину «Що може спинити наступ росіян: нардеп Костенко розповів про ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі