понеділок, 05 травня 2008 15:33

Що гальмує будівництво доступного житла в Україні

Протягом 25-29 січня 2008 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнські опитування громадської думки. Методом інтерв"ю опитано 2036 респонденти, що мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 3.5% для показників близьких до 50%, 3,0% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%.

Відповідаючи на запитання "Які, на Вашу думку, основні проблеми, що гальмують розвиток будівництва доступного житла в Україні?", майже половина опитаних – 46% – назвали корупцію, 28% – недостатнє фінансування з Держбюджету, 24% – високу вартість будівельних матеріалів, 23% – непрозоре законодавство, 22% – високу вартість землі.

Корупцію назвали основною проблемою, що гальмує розвиток будівництва доступного житла в Україні, 50% мешканців Півдня, 49% – Сходу, 44% – Заходу і 42% – Центру.

Відповідаючи на запитання "Який з нижчеперелічених органів державної влади, на Вашу думку, здатен максимально ефективно вирішити проблему доступного житла для громадян?", 16% опитаних назвали Кабінет Міністрів України, 13% – Президента України, 13% – місцеві органи державної влади, 10% – Верховну Рада України. 33% сказали, що жоден орган влади сьогодні не може вирішити питання доступності житла.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Що гальмує будівництво доступного житла в Україні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі