понеділок, 05 травня 2008 17:19

Що цього літа очікує відпочиваючих у Криму

Сонце, повітря та море або високі ціни, відсутність сервісу та мазут? Що очікує відпочивальників цього літа у Криму? Експерти зазначають, що скоро відпочинок на півострові буде доступний лише для людей із достатком вище середнього. Втім місцеві чиновники з оптимізмом чекають нового сезону. Вони впевнені: ані загрозлива екологічна ситуація, ані підвищення цін не відлякають поціновувачів кримського відпочинку.

Тенденція до підвищення цін на туристичні послуги – об"єктивна реальність у всьому світі. Крим – не виняток. Відпочинок на півострові здорожчав на 20 відсотків. Нинішнє підвищення цін на енергоносії, харчі, а також інфляція не могли не позначитися на вартості відпочинку. Однак, є й суб"єктивні причини.

Оздоровниці не можуть працювати собі на збиток. У вартість путівки входить харчування, лікування, зарплата персоналу та господарчі витрати. Чистий прибуток не перевищує двадцяти відсотків. Адже третина доходів йде на податки державі, яка наразі не витрачає ані копійки на розвиток курортної інфраструктури.

Хвилює людей і екологія. Інформація про плаваючі мазутні плями уже відлякала багатьох відпочивальників. Пояснення туроператорів, що мазут може сплисти лише у східному регіоні Криму, непереконливі. А держчиновники цю проблема взагалі заперечують. Екологи ж твердять, що ситуацію з мазутом вивчено не до кінця - його потрібно не лише прибирати, а й попереджати викиди.

Тож вода може покинути список кращих друзів людей на кримському курорті. Залишається лише сонце та повітря. Поки що потік відпочивальників у Криму щороку посилиться. Цього сезону очікують до шести мільйонів туристів. "Досить", - кажуть у міністерстві курортів. Але шалений ритм життя збільшить кількість тих, хто потребує відпочинку, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Що цього літа очікує відпочиваючих у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі