понеділок, 02 вересня 2013 02:39

Сноуден: США зламували комп'ютери французьких дипломатів

Сноуден: США зламували комп'ютери французьких дипломатів
Едвард Сноуден Фото: ria.ru

Комп'ютерні мережі французьких диппредставництв зламувало Агентство національної безпеки США. Такі дані містяться в секретних документах, які розкрив американський програміст Едвард Сноуден.

Американські спецслужби виявляли особливий інтерес до закритого листування французьких дипломатів і неодноразово зламували їх комп'ютери. Як повідомляє німецький тижневик Der Spiegel, атакам піддавалися закриті приватні мережі посольства у Вашингтоні, консульства в Нью-Йорку, і навіть центрального офісу міністерства закордонних справ у Парижі. Такі дані журналісти наводять з посиланням на документи з грифом "цілком таємно", датовані червнем 2010 року.

Злом дипломатичних мереж, подібно до цілого ряду аналогічних операцій, в Агентстві національної безпеки називали своїм "успіхом". Крім того , в документах згадуються системи збору інформації про роботу комп'ютерів дипломатів. Такі програми були встановлені, в тому числі , в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. АНБ цікавили насамперед відомості про військову промисловість Франції, а також питання економічної стабільності П'ятої республіки.

Зараз ви читаєте новину «Сноуден: США зламували комп'ютери французьких дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі