середа, 16 листопада 2022 14:50

Сніг і 10-градусний мороз: українців шокували прогнозом на завтра

17 листопада в Україні пануватиме циклон з атмосферними фронтами, який переміщується з південного заходу Європи.

Він зумовить опади у вигляді дощу та снігу, а також імовірне налипання мокрого снігу, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Кияни! Завтра (та вже й пізно ввечері сьогодні) в столиці піде сніг! Переважно мокрий, що значно ускладнюватиме наші пересування як колесами, так і ногами. Штовхатиметься перша ожеледиця і може налипати. Вуличні торговці, також відповідальні за відкриті склади, люди, які ще тримають квіти на вулиці та балконах – прийшов і до вас синоптичний дедлайн. Ще хочу звернути увагу на пристойне похолодання, яке зміцніє до кінця тижня", – написала вона.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Вітер може посилюватися до штормових значень
Вітер може посилюватися до штормових значень

Завтра вдень у Києві буде близько нуля, максимально до +2°С. Температура повітря вночі може знижуватися до -5...10°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засніжить і похолодає: оновлений прогноз до кінця тижня

"І навіть вдень буде нижче нуля. Зайве нагадувати, що вже сьогодні продумайте про додаткове власне утеплення. Не забувайте скрізь, де б ви не були, зачиняти за собою двері, двері на сходових клітках і вимикати після себе зайве світло, навіть якщо ви лише помили руки в туалеті в кафе. Ці невеличкі кавово-чайні бізнеси часом рятують нас своїм генераторним світлом серед районної темряви і чашкою гарячого напою", – додала Діденко.

Температура повітря протягом дня четверга яка хочеш: на півночі завтра прогнозують від -2°С до +3°С, на заході буде 0...+4°С, на сході у межах +2...8°С, у центрі буде не вище +1...6°С, а на півдні – +7...11°С. Водночас у Криму потепліє до +14°С.

За такої синоптичної ситуації може посилюватися вітер навіть до штормових значень. Для Києва значне прийдешнє похолодання зміниться невеликим потеплінням з 22 листопада, з початку наступного тижня.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже в останні роки ми не бачимо суворих зим.

Зима цьогоріч розпочнеться з коливання температур. Наприкінці грудня настане період "суцільного мінуса", прогнозує народний синоптик Володимир Деркач.

Зараз ви читаєте новину «Сніг і 10-градусний мороз: українців шокували прогнозом на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі