середа, 13 травня 2020 12:22

Шмигаль розповів, доки українці сидітимуть на карантині

Шмигаль розповів, доки українці сидітимуть на карантині
Карантин триватиме, доки не знайдуть ліків від коронавірусу. Фото: pixabay

Карантинні обмеження в Україні триватимуть, поки не винайдуть ліків від коронавірусу.

Громадський транспорт запустять на третьому етапі виходу з карантину, про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні парламенту під час години запитань до уряду, передає "Українська правда".

Депутати звернули увагу очільника уряду на те, що чиновнику зі службовим авто та водієм легко говорити про ситуацію з громадським транспортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ анонсувало дати наступних послаблень карантину

Натомість мільйони українських громадян не мають змоги пересуватися. Зокрема, власники малих бізнесів, які в умовах стрімких втрат доходу не можуть забезпечити доїзду своїх працівників до місць роботи.

У відповідь на це Денис Шмигаль показав графіки захворюваності в Україні та інших європейських країнах. Він нагадав, що Україна йде за сценарієм Польщі – помірного виходу з карантинних обмежень, щоб не допустити обвалів системи охорони здоров'я, як в Іспанії та Італії, де були сотні померлих від коронавірусу за добу.

"Чиновнику не дуже легко приймати рішення про десятки тисяч людських життів, тож пропоную на цих питаннях не спекулювати політично, а чітко підходити до дотримання карантину. Інших дієвих механізмів у світі сьогодні немає. Поки не буде винайдено ліки, ми вимушені заходити і виходити в карантин за відповідними правилами", - сказав прем'єр-міністр.

Деякі види лікування дають змогу зменшити ступінь тяжкості або тривалість захворювання на коронавірус. Нині досліджують вплив 4-5 методів лікування, які дають можливість полегшити протікання хвороби, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль розповів, доки українці сидітимуть на карантині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі