пʼятниця, 21 серпня 2009 16:54

Смертники на велосипедах здійснили серію вибухів в Грозному

Смертники на велосипедах здійснили серію вибухів в Грозному

У столиці Чеченської Республіки - Грозному - в п"ятницю опівдні пролунали два вибухи. Є загиблі і постраждалі, передає Reuters з посиланням на очевидців. Серед загиблих - співробітники міліції. При цьому спочатку повідомлялося про п"ять терактів, проте ця інформація не підтвердилася. Всі теракти здійснили смертники на велосипедах. Особа одного з них вже встановлена. За фактом вибухів порушено кримінальні справи.

"Встановлено, що сьогодні приблизно з 13:10 до 13:40 за московським часом два терористи-смертники, які пересувалися на велосипедах, здійснили підриви вибухових пристроїв на вулицях Першотравнева і Маяковська", - повідомив офіційний представник СКП РФ Володимир Маркін "Інтерфаксу".

За попередніми даними, в результаті вибухів загинуло п"ять осіб - четверо міліціонерів і випадкова перехожа. Раніше джерело в силових структурах Південного федерального округу повідомило журналістам, що за попередніми даними, під час терактів загинуло чотири співробітники міліції та один місцевий житель. "За попередніми даними, в результаті вибуху в столиці Чечні загинуло чотири міліціонери і одна цивільна особа", - сказало джерело агентства.

"На вулиці Першотравнева (Ленінський район) в результаті вибуху, за попередніми даними, загинуло двоє міліціонерів. Імовірно на велосипеді до співробітників патрульно-постової служби під"їхала молода людина і здійснила самопідрив", - повідомило джерело "Інтерфаксу" в МВС Чечні. За словами міліціонерів з оточення, вибух здійснив смертник, який пересувався на велосипеді.

Як повідомив кореспондент, судячи з усього, вибух стався на проїжджій частині, що підтверджують розкидані уламки велосипеда. Тіл загиблих не видно. "Наслідки другого вибуху, уточнюються", - відзначив представник МВС.

У Грозному в п"ятницю пролунали два вибухи. Є жертви і постраждалі, повідомив "Інтерфаксу" міністр внутрішніх справ Чеченської республіки Руслан Алханов. "На місцях працюють слідчі групи", - сказав міністр.

Спікер парламенту Чеченської республіки Дукваха Абдурахманов також підтвердив "Інтерфаксу", що в п"ятницю в Грозному сталися два вибухи. "Імовірно, це теракти", - відзначив спікер.

В Управлінні Федеральної служби безпеки по Чечні (УФСБ) підтвердили, що в Грозному сталися два вибухи. УФСБ повідомлялося про трьох загиблих співробітників органів внутрішніх справ. Дві людини, за попередніми даними відомства, отримали поранення.

"Один з вибухів стався в районі кафе "Рояна". В результаті, за попередніми даними, один співробітник органів внутрішніх справ загинув, поранення отримали один співробітник МВС і одна жінка", - повідомив "Інтерфаксу" по телефону черговий УФСБ. Він сказав також, що другий вибух стався на вулиці Маяковська в районі кафе "Піраміда".

"За попередніми даними, в результаті цього вибуху загинули двоє співробітників міліції", - повідомив черговий УФСБ. Він сказав, що на місце вибухів виїхали представники МВС, УФСБ і прокуратури, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Смертники на велосипедах здійснили серію вибухів в Грозному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі