четвер, 13 березня 2008 19:28

Смерть Юліани Яковенко вимагають розслідувати сусіди

Сумчанка Юліана Яковенко, 60 років, померла 24 лютого в лікарні. Їй запізно зробили операцію. Сусіди вимагають від управління охорони здоров"я провести службове розслідування і покарати медиків, з вини яких загинула жінка.

— 20 лютого їй раптом стало погано. Боліло в боку так, що викликали "швидку", — розповідає сусідка Зінаїда Резниченко, 56 років. Їй дали знеболююче, сказали викликати додому терапевта. Лікар з третьої поліклініки направила на УЗД, сказала здати аналізи. Вони були готові через два дні. Усе вказувало на апендицит. Але ніхто нічого не сказав, бо був передсвятковий день.

23-го в Юліани Миколаївни піднялася температура. Від болю вона скусала губи. Сусіди викликали "швидку", жінку відвезли до міської лікарні N5 із підозрою на апендицит. Хвору оглянув хірург. Сказав, що не "по його частині". Яковенко доправили до центральної лікарні Сум. Поклали на вихідні до урології.

— Кололи знеболююче, — веде далі сусідка. — Увечері різко упав тиск. Юлю терміново забрали на операцію. Сказали, якийсь наростень лопнув, бо вона, мовляв, затягнула час. Коли ми спитали: чи це апендицит, лікар промовчав. Її перевели в реанімацію, ми накупили  ліків. А 24-го близько обіду вона померла.

Юліана Яковенко до пенсії працювала в конторі радгоспу "Тепличний", потім підробляла там нічною черговою. Її чоловік помер. Один син живе в Сумах, другий — у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Смерть Юліани Яковенко вимагають розслідувати сусіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі