Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 13:26

Шматок стіни з граффіті Бенксі продано на e-Bay за $400 тис

За 400 тисяч доларів було продано в Лондоні черговий твір британського художника Бенксі, що працює в стилі граффіті. Однією з умов придбання був демонтаж покупцем стіни будинку, на якому намальована картина, і заміна її на нову. Вартість демонтажу і будівництво нової стіни обійдеться покупцеві ще в 10 тисяч доларів. Робота була виставлена на торги інтернет-аукціону e-Bay, в якому взяли участь 69 осіб.

Картина є виконаною на повний зріст фігурою художника в рембрандтівському береті, який кладе останній мазок на гігантський підпис-граффіті Бенксі. Виконаний за допомогою червоного спрея і трафаретів, твір знаходиться на стіні банку на знаменитій лондонській вулиці Портобелло-Роуд, де розташовані численні крамнички антикварів.

Власник будівлі, на стіні якої Бенксі створив чергову роботу, повідомив Reuters, що художник найняв робітників, щоб встановити робочі риштування і тент, який закрив не звиклого працювати публічно Бенксі від цікавих очей. "За кілька годин риштування прибрали і всі охочі змогли побачити нову роботу", – відзначив він.

Експерт у сфері мистецтва британської страхової компанії Hiscox відзначив у інтерв"ю ВВС: "Бенксі – дисидент і шалено талановитий художник. Це поєднання чарує покупців, на що вказує висока ціна його робіт. Стіна на Портобелло-Роуд – це особливе місце і, ймовірно, найбільша робота Бенксі, коли-небудь продана на аукціоні".

Твори Бенксі, який уникає з"являтися на публіці і малює свої картини ночами на стінах будинків у Лондоні, Брюсселі, Нью-Йорку і Єрусалимі, зараз активно скуповують найвідоміші галереї і музеї світу. Проте одна з проблем полягає в тому, що незнайомі з його творчістю люди часто зафарбовують на стінах своїх будинків картини-граффіті, що з"явилися за ніч, які коштують сотні тисяч доларів, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Шматок стіни з граффіті Бенксі продано на e-Bay за $400 тис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути