вівторок, 10 червня 2008 08:57

Словенська АЕС "Кршко" відновила роботу після аварії

АЕС "Кршко" в Словенії, де 4 червня стався витік в системі охолодження реактора, в понеділок увечері відновила роботу в штатному режимі, повідомляє AFP.

Раніше повідомлялося, що усунення наслідків аварії займе не менше семи днів. Проте, пояснило керівництво АЕС, ремонт устаткування, що вийшло з ладу, вдалося закінчити раніше наміченого терміну, і станція вже 9 червня відновила роботу в штатному режимі.

Представники АЕС знов підкреслили, що інцидент на станції не привів до витоку радіоактивних матеріалів і виникнення небезпеки для населення і навколишнього середовища.

Керівництво АЕС "Кршко" відразу ж після події повідомило про навчання, що проводилися на станції. Лише через декілька годин після виявлення витоку 27 державам-членам ЄС по каналах Європейської системи обміну терміновою радіологічною інформацією (ECURIE) були передані достовірні дані про інцидент. Представники АЕС категорично заперечують припущення, що з"явилися, про спробу приховати аварію, заявляючи, що повідомлення про "навчання" було відправлене помилково.

"Кршко" єдина АЕС на території Словенії. Станція забезпечує до 20 відсотків потреби в електроенергії Словенії і близько 15 відсотків - сусідній Хорватії. "Кршко" була введена в експлуатацію в 1983 році. У 2007 році станція була модернізована, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Словенська АЕС "Кршко" відновила роботу після аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі