неділя, 08 листопада 2009 11:35

Словаччина закрила чотири з п"яти переходів на кордоні з Україною

Словаччина закрила чотири з п"яти переходів на кордоні з Україною

Словаччина з 7 годин ранку 8 листопада закриває всі автомобільні прикордонні переходи з Україною за винятком одного - в населеному пункті Вишнє Нємецке - через побоювання щодо поширення вірусу грипу A/H1N1.

Про це повідомив у суботу глава МВС Словаччини Роберт Каліняк.

На КПП у Вишнє Нємецке цілодобово перебуватимуть лікарі для надання, в разі потреби, допомоги хворим на грип.

Словацькі поліцейські й прикордонники одержали респіратори, маски та одноразові рукавички.

"Наші прикордонники можуть відмовити у в"їзді на територію Шенгенського простору іноземцям з явними ознаками грипу", - сказав міністр.

При цьому глава МВС Словаччини наголосив, що Братислава наразі не розглядає можливість повного закриття кордону з Україною.

МЗС Словаччини у суботу поширив заяву, в якій закликав громадян країни тимчасово утриматися від поїздок до сусідньої України з огляду на епідемію.

У самій Словаччині, за даними міністерства охорони здоров"я країни, за останній тиждень захворіли на грип 12 тисяч осіб, кількість носіїв вірусу грипу A/H1N1 зросла до 200.

Як відомо, уряд Словаччини 2 листопада закрив два з п"яти прикордонних переходів на словацько-українському кордоні у зв"язку з посиленням епідемії грипу в Україні.

За матеріалом РИА Новости

В Україні станом на кінець 7 листопада загальна кількість померлих з початку епідемії досягла 144 людей. За останніми даними, Міністерства охорони здоров"я України, всього в країні зафіксовано 936,804 тис. випадків захворювання, 43,762 тис. людей було госпіталізовано.

Епідемічний поріг захворюваності на грип і і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) перевищений в Чернігівській, Донецькій, Київській, Житомирській, Тернопільській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Кіровоградській областях, а також в Києві.

Лабораторно підтверджений штам А (H1N1) у 32 осіб.

На думку Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ), спад захворюваності на грип в Україні варто очікувати після масової вакцинації населення, а вакцину від А/H1N1 Україна може отримати як гуманітарну допомогу. Серед основних факторів зупинення поширення територією України грипу A/H1N1 ВООЗ називає запровадження карантину та вакцинація. За оцінками ВООЗ, в Україні, як і у всьому світі, буде три хвилі грипу A/H1N1: перша - зараз, друга - навесні, а третя - восени наступного року.

30 жовтня ц.р. міністр охорони здоров"я України Василь Князевич офіційно повідомив, що в Україні почалася епідемія каліфорнійського грипу A/H1N1. Цього ж дня в Україні у зв"язку з ускладненням епідеміологічної ситуації було прийнято рішення оголосити тритижневий карантин, а також продовжити канікули в навчальних закладах усіх рівнів.

За даними ВООЗ, у світі зареєстровано близько 418 тис. лабораторно підтверджених випадків захворювання людей, викликаних вірусом A/H1N1, з них 5,4 тис. померли.

Зараз ви читаєте новину «Словаччина закрила чотири з п"яти переходів на кордоні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі