четвер, 17 січня 2008 12:56

Слова національного гімну не сподобалися Олімпійському комітету Іспанії

Олімпійський комітет Іспанії відкинув текст національного гімну, вибраний минулого тижня з 7000 варіантів, присланих жителями країни в ході конкурсу, пише The Guardian.

Чотири строфи гімну обговорювалися протягом п"яти днів. Урешті-решт, Олімпійський комітет вирішив відхилити варіант, присланий 52-річним безробітним жителем Мадрида, оскільки, за словами представників комітету, вірші нагадують про період диктатури Франка і не можуть представляти всі регіони Іспанії.

Текст починається словами "Viva Espana", і в чотирьох строфах згадуються "зелені долини" і "неосяжні моря". Саме перші слова викликали протест багатьох політичних рухів.

Нагадаємо, що Олімпійський комітет добивається затвердження тексту нового національного гімну, щоб іспанським спортсменам було що співати, коли прапор країни піднімається на стадіоні. В даний час національний гімн виконується без слів. Текст мали обнародувати 21 січня, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Слова національного гімну не сподобалися Олімпійському комітету Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі