середа, 06 червня 2007 14:13

Сліпий одесит вперше самостійно полетить на параплані

Глава Одеської обласної організації Українського товариства сліпих Юрій Качановський готується зробити самостійний політ на параплані. Перший свій виліт він зробив з інструктором у минулу суботу, 2 червня. Про це повідомляє інформаційний сайт Одеси.

- Ми довели що людина, яка має обмеження в зорі – я практично нічого не бачу – ми довели що небо підкоряється всім, – наголосив він.

Раніше Юрій Качановський вже стрибав з парашутом, але у політ на параплані вирушив вперше. Керувати літаючим апаратом набагато складніше, ніж просто парити на повітряних потоках з парашутом. У перший політ сліпого льотчика супроводжував інструктор Геннадій Паураш.

За словами президента федерації парапланеризму України Олександра Василішина, практика і саме життя доводять, що "немає обмежень, немає кайданів, які можуть перешкодити людині потрапити у небо" і "якщо у людини є бажання, то вона це зробить", передає Новый Регион.

Зараз ви читаєте новину «Сліпий одесит вперше самостійно полетить на параплані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі