четвер, 30 серпня 2007 13:47

Слідство знає, на якому автомобілі приїхали підірвати "Невський експрес"

Новгородське УФСБ розповсюдило звернення до жителів області, в якому просить про допомогу в розслідуванні справи про підрив "Невського експреса".

"Слідча група звертається до всіх, хто бачив 13 серпня в районі новгородських населених пунктів Бурга, Красненка, Сюйська, Червоне, Дора, Мстінський Міст автомашину марки ВАЗ-2115 сріблястого кольору, а також їхав 14 серпня в четвертому вагоні електропоїзда сполученням Мала Вішера-Санкт-Петербург відправленому в 5.01 з Малої Вішери, подзвонити по телефону УФСБ (8-816-2) 77-26-96 або по телефону обласного УВС (8-816-2) 98-00-02, а також звернутися за адресою - Новгородська область, місто Мала Вішера, вулиця Володарського, 9", - мовиться в обігу.

Швидкий поїзд номер 166 сполученням Москва - Санкт-Петербург потерпів аварію на перегоні між станціями Бурга і Мала Вішера Жовтневої залізниці 13 серпня близько 22. В результаті надзвичайної події постраждали 60 чоловік, 30 чоловік були госпіталізовані, жертв не було.

Причиною аварії став закладений на шляхах саморобний вибуховий пристрій потужністю близько двох кілограмів тротилу. За фактом краху потягу Північно-західна транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за статтею 205 УК РФ (тероризм).

За підозрою в причетності до теракту співробітники правоохоронних органів 16 серпня затримали жителів Санкт-Петербурга Андрія Каленова і Дениса Зеленюка. Маловішерський районний суд 18 серпня задовольнив клопотання прокуратури про їх арешти. Офіційні звинувачення їм ще не пред"являлися.

За підозрою в причетності до того ж злочину 19 серпня правоохоронними органами був затриманий житель новгородського міста Чудово Хасан Дідігов. За рішенням Маловішерського суду 21 серпня він був узятий під арешт.

Новгородський облсуд 30 серпня розглянув клопотання Зеленюка і Каленова про відміну рішень про арешти і заміну перебування під вартою на підписку про невиїзд. Розглянувши скарги підозрюваних, колегія у кримінальних справах облсуду залишила їх без задоволення, а рішення Маловішерського суду - в силі.

Адвокати Зеленюка Андрій Філіппов і Дмитро Фісюк заявили, що мають намір оскаржити рішення про його арешт в президію Новгородського облсуду. Адвокат Каленова Ренат Гусманов повідомив, що він ухвалить рішення про оскарження після консультації з своїм підзахисним, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Слідство знає, на якому автомобілі приїхали підірвати "Невський експрес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі