вівторок, 01 липня 2008 11:09

Слідство виявило місце переховування вбивці Політковської

Слідчий комітет при прокуратурі Росії (СКП) вийшов на слід вбивці оглядача "Нової газети" Анни Політковської Рустама Махмудова. Безпосередній виконавець вбивства журналістки ховається в Західній Європі, заявив керівник СКП Олександр Бистрикін  в Санкт-Петербурзі на семінарі юристів. За його словами, слідству навіть відомо, в якій саме країні знаходиться вбивця. Рустам Махмудов ховається в Бельгії, і Росія вже направила запит про його екстрадикцію.

Як повідомляв "Новий Регіон", 18 червня СКП оголосив про завершення слідства у справі про вбивство Анни Політковської. Звинувачення у вбивстві журналістки пред"явлене Сергію Хаджікурбанову, Джабраїлу і Ібрагиму Махмудовим. Ще одному фігурантові - підполковникові ФСБ Павлу Рягузову - пред"явлено звинувачення в перевищенні посадових повноважень і здирництві.

Під час слідства була встановлена непричетність ряду фігурантів до вбивства журналістки, у зв"язку з чим кримінальне переслідування відносно цих осіб припинене. Зокрема, закрита кримінальна справа відносно екс-глави Ачхой-Мартанівського району Чечні Шаміля Бураєва, що звинувачувався в посібництві у вбивстві журналістки. На початку червня Бураєв був звільнений з СІЗО "Матроська тиша" під підписку про невиїзд.

Із справи про вбивство Політковської окремо виділена кримінальна справа відносно безпосереднього виконавця злочину Рустама Махмудова і інших осіб. Махмудов в даний момент ховається від слідства. Не спіймали і замовника вбивства журналістки. Звільнений з посади начальник Головного слідчого управління Слідчого комітету при прокуратурі РФ Дмитро Довгий виразив упевненість, що замовником вбивства Анни Політковської був опальний російський олігарх Борис Березовський.

Анна Політковська була застрелена 7 жовтня 2006 року в центрі Москви в під"їзді будинку, де вона винаймала квартиру на Лісовій вулиці, повідомляє Nr2.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Слідство виявило місце переховування вбивці Політковської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі