пʼятниця, 21 вересня 2007 08:53

Слідство розглядає версію про умисне вбивство костромського губернатора (ФОТО)

Загибель костромського губернатора Віктора Шершунова може бути пов"язана з його недавнім візитом в Ярославську область. Про це "Твоєму ДНЮ" заявило джерело, близьке до слідства.

Зараз один із членів слідчої групи вже відбув до Ярославля для проведення на місці слідчих дій.

"Мерседес" Віктора Шершунова, що вирушив із Костроми до Москви, рівно о 0.15 проминув контрольний пункт міліції на 80-му кілометрі Ярославського шосе. Вже через дві хвилини, за які іномарка встигла пройти близько трьох кілометрів, сталася трагедія. На смузі стрічного руху несподівано з"явився "форд-фокус" і на великій швидкості лоб у лоб зіткнувся з "мерседесом" губернатора. Від сильного удару машина високопоставленого чиновника вилетіла в кювет і впала в болото. Двигун "форда" в результаті могутнього зіткнення відкинуло на 60 метрів. На спідометрі машини-винуватця застигла страшна цифра – 123 км/ч.

У двох чоловік, що знаходяться всередині, не залишалося шансів вижити. 56-річний губернатор Віктор Шершунов і його особистий водій 51-річний Володимир Цвєтков померли на місці, незважаючи навіть на подушки безпеки, що чітко спрацювали.

За кермом "форда"-вбивці знаходився 35-річний житель Ярославля Андрій Никифоров. Із закритою черепно-мозковою травмою, переломом обох ніг і травматичним шоком він був доставлений в реанімацію лікарні м. Сергієв Посад. Його стан медики оцінюють як важкий. Відомо, що водій "форда" – генеральний директор одного з підприємств Ярославля, що займається транспортними перевезеннями.

Як стало відомо, "форд" проїхав по стрічній смузі чималу відстань. Розділова смуга між сторонами руху в цьому місці є відрізком ґрунту близько 3 метрів завширшки. На думку фахівців, при такій аварії на глинистому ґрунті мали б залишитися хоч якісь сліди коліс, щоб було можливо визначити точне місце, де машина вилетіла на стрічну смугу. Впродовж кілометра таких слідів виявлено не було – "форд" немов би цілеспрямовано їхав назустріч машині губернатора.

За однією з версій слідства, смерть Віктора Шершунова – не нещасний випадок. Джерело, близьке до слідства, заявило агентству "Твой ДЕНЬ", що причину трагедії можна шукати в Ярославській області. Туди недавно виїжджав губернатор, а зараз відбув слідчий, що веде справу про його смерть.

Сам Шершунов ніколи не приховував недружніх стосунків із ярославським губернатором Анатолієм Лисициним. Віктор Андрійович стверджував, що Лисицин має намір "поглинути Костромську область". Костромський губернатор навіть повідомив Генпрокуратуру і Рахункову палату, що в Ярославлі крупні компанії відводять від податків величезні суми: "по суті, в Ярославлі діє офшор і завдається удару державним інтересам".

За фактом загибелі Віктора Шершунова слідчим управлінням Слідчого комітету при прокуратурі Російської Федерації у Московській області порушена і розслідується кримінальна справа за ст. 264 ч. 3 ("Порушення Правил дорожнього руху і експлуатації транспортних засобів, що спричинили через необережність смерть двох або більше осіб") КК РФ.

 

Зараз ви читаєте новину «Слідство розглядає версію про умисне вбивство костромського губернатора (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі