пʼятниця, 21 січня 2011 17:21

Слідство повернулося до версії, в якій фігурує посада голови "Макіїввугілля" - ЗМІ

Слідство повернулося до версії, в якій фігурує посада голови "Макіїввугілля" - ЗМІ

Слідча група, що працює в Макіївці, повернулася до відпрацювання версії, у фокусі якої знаходиться держпідприємство "Макіїввугілля", повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в спецслужбах.

"Версія полягає в наступному: хтось дав хабар за призначення на пост глави "Макіїввугілля", який нині займає Станіслав Толчин. Зараз він похитнувся, зважаючи на результати перевірки КРУ ", - пише видання.

"Однак у силу якихось причин - або керівництво вугільної галузі помінялося після адмінреформи, або Толчин у верхах знайшов сильного покровителя, але він зберіг свою посаду. Претендент же на цей пост - свої гроші, сплачені за обіцяну посаду, не отримав. От і вирішив повернути свої гроші назад, зневірившись отримати їх іншим способом ", - розповіло джерело.

Зважаючи на неможливість отримати інформацію від слідчої групи, видання звернулося за коментарем до керівника Макіїввугілля Толчина.

"Купити посаду? Ну, знаєте, в нашій країні багато що може бути ... Однак я сильно сумніваюся, що це як раз той випадок", - заявив Толчин.

При цьому він додав, що не знає нікого, хто міг би претендувати на цю посаду.

"Я не знаю нікого, хто мітив на мою посаду. Що стосується якихось моїх зустрічних домовленостей з Бойком, то я особисто з міністром ні разу не зустрічався. Я контактую виключно з його заступником - Поповичем", - розповів він.

Замість того, щоб відповідати щось виразне про ревізію свого підприємства, директор вирішив натиснути на партійну вірність

"Перевірка КРУ? Це окрема історія. У зв'язку з якою дуже хочеться запитати пана Андрєєва, якщо я особисто всі ці роки йду пліч-о-пліч з Партією регіонів, то з якої партії він?", - заявив Толчин.

Він повідомив, що підприємство перевіряли рівно рік тому, незважаючи на те, що у нього "сьогодні ідеальний стан економіки на підприємстві".

За словами Толчина, у перевірці були задіяні більше 60 чоловік.

"Були порушені всі допустимі строки перевірки, норми і закони. Це дійсно був тиск. Акт про результати перевірки з якимись там мільярдами порушень, про які на всю країну заявив глава КРУ, вже оскаржений нами в суді", - підкреслив глава "Макіїввугілля ".

Що стосується вибуху взагалі, то, за його словами, він особисто був присутній, коли знімали зі стіни записку з вимогами і погрозами.

"Там не було мови про "Макіїввугілля", - додав він.

За результатами перевірки діяльності ДП "Макіїввугілля" КРУ виявило порушень на 1,8 мільярда гривень.

Як повідомлялося, вчора вранці, 20 січня, в центрі Макіївки сталося два вибухи.

За матеріалами Дзеркало тижня

Зараз ви читаєте новину «Слідство повернулося до версії, в якій фігурує посада голови "Макіїввугілля" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі