вівторок, 04 вересня 2007 13:10

Слідчих у "справі Політковської" усунули від роботи

Фактично розкрита справа почала "розсипатися": підозрюваних відпускають одного за одним.

Як стало відомо з джерел, близьких до слідства, бригаду, що займалася розслідуванням вбивства Ганни Політковської, усунуто від справи.

Судячи з усього, слідство фактично зайшло в глухий кут: чітко вибудована версія слідства почала розсипатися як картковий будиночок: під підозру потрапили люди, причетність яких до вбивства оглядача "Нової газети" Ганни Політковської опинилася під великим питанням.

І, мабуть, останньою краплею в низці очевидних провалів для Юрія Чайки стало вчорашнє рішення Московського окружного військового суду, що визнав незаконним арешт підполковника ФСБ Павла Рягузова. Тоді ж, як повідомляє джерело, Генпрокурор і поставив свій підпис під наказом, який фактично став зізнанням у власному безсиллі.

Джерело, близьке до слідства, підтвердило, що за рішенням генпрокурора начальник Управління з розслідування особливо важливих справ ГП Іванов Сергій Вікторович усунений з посади начальника управління і займеться роботою як слідчий у особливо важливих справах. На його місце виконуючим обов"язки призначений його заступник Майоров Андрій Альфредович.

Від керівництва слідчою бригадою усунуто і Гарібяна Петра Володимировича.
Фактично ж, за словами джерела, йдеться про те, що крайніми в усій цій історії залишилися рядові слідчі, які вчора опинилися "за бортом" розслідування.

Єдине питання, на яке джерелу важко відповісти, що тепер робитиме сам Генеральний прокурор Юрій Чайка. Насмілившись оголосити про розкриття гучного політичного вбивства, відмовитися від лаврів переможця буде зовсім непросто, пише "Твой День".

Зараз ви читаєте новину «Слідчих у "справі Політковської" усунули від роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі