пʼятниця, 18 лютого 2011 15:19

Слідчі СБУ отримали наказ обшукати офіс партії Тимошенко (ФОТО)

Вранці 18 лютого депутати фракції БЮТ, які були на засіданні в залі ВР України, отримали телефонне повідомлення, що до їхнього офісу по вулиці Турівській в Києві прийшли працівники СБУ з обшуком.

Правоохоронці мали на меті вилучити центральний сервер партії "Батьківщина". Всі депутати фракції терміново залишили парламентську залу і виїхали до свого офісу.

Біля входу до офісу зібрались журналісти майже всіх телеканалів столиці. Багато фотокорів з друкованих ЗМІ.

"Сьогодні о 10.30 ранку мені подзвонили з офісу партії "Батьківщина" , - розповів очільник депутатської фракції бютовців Андрій Кожем'якін, який разом із Андрієм Шкілем та іншими депутатами вийшов до журналістів на ганок .

До офісу прийшли 4 співробітники СБУ. Сказали, що вони з Департаменту контррозвідки та захисту економіки держави.

"Це якраз те управління, яке очолює пан Кміта, який веде всі слідчі дії по розслідуванню кримінальних справ по Юлії Тимошенко, Олександру Турчинову, ув'язнених урядовців - бютівців. Старшим був офіцер Горбенко Ігор. Правоохоронці сказали, що у них є припис Генпрокуратури щодо проведення виїмки центрального серверу в офісі партії. Підписав припис слідчий Горбатюк, який веде справу Тимошенко", - відзначив він.

Охорона не пустила правоохоронців до офісу партії, зауваживши, що на території, яку вони охороняють, знаходиться не тільки офіс "Батьківшини", а й офіси народних депутатів, які обшукувати можна лише з дозволу парламентаріїв.

"Не хочете по доброму, буде по-поганому", - сказали працівники СБУ і пообіцяли, що за годину до офісу БЮТу приїде спецзагін "Альфа" і приміщення візьмуть штурмом.

"Такі ж заяви були зроблені співробітниками СБУ і перед тим, як штурмом брали офіси партії "Батьківщина" в Криму і в Київський області, - продовжив Андрій Кожем'якін. Тому наша фракція зробила заяву у ВР і оперативно, всі разом, ми приїхали до офісу. Зараз розподілимо, хто і коли з нардепів буде чергувати в офісі. Ми не допустимо наступного витку політичного терору, який розв'язала влада проти партії БЮТ".

Кожем'якін додав, що як тільки у залі ВР була оприлюднена заява від фракції БЮТ щодо можливого штурму офісу партії, правоохоронці по телефону отримали наказ повернутись.

Охоронці бачили, як вони сіли в машину і поїхали.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Слідчі СБУ отримали наказ обшукати офіс партії Тимошенко (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі