вівторок, 25 вересня 2007 10:05

Слідчі переховують "форд", із яким зіткнувся "мерседес" костромського губернатора

Слідчі у справі про автокатастрофу, в якій загинули губернатор Костромської області Віктор Шершунов і його водій, не говорять усієї правди про аварію. Так вважають друзі водія автомобіля Ford Focus Андрія Никифорова, якого називають винуватцем аварії. Допомогти розібратися в ситуації могли б сліди пошкоджень на автомобілі. Проте дізнатися, де знаходиться машина, не вдається, пишуть "Новые известия".

Як відзначає видання, поки що простір для припущень дають фотографії, на яких зображений вже розбитий автомобіль губернатора. На них видно, що поряд зі сріблястою іномаркою стоїть темно-синій автомобіль. Він накритий непрозорим поліетиленом, тому оцінити пошкодження неможливо.

Нагадаємо, ДТП сталася в ніч на 20 вересня. На 76-му кілометрі Ярославського шосе в Підмосков"ї зіткнулися Mercedes і Ford Focus. У першій іномарці знаходилися губернатор Костромської області Віктор Шершунов і його водій, у другій – 34-річний підприємець із Ярославля Андрій Никифоров. Удар був такої сили, що пасажири Mercedes загинули на місці. За словами слідчих, вони були не пристебнуті ременями безпеки. Андрій Никифоров вижив і був доправлений у районну лікарню міста Сергієва Посаду в Підмосков"ї.

Андрій Никифоров потрапив під град звинувачень. За початковою версією, іномарки рухалися назустріч одна одній. Водій Ford чи заснув за кермом, чи не впорався з керуванням, і машина опинилася на стрічній смузі, де й відбулося зіткнення. Але виявилося, що це не відповідало дійсності. Цю версію спростував сам Андрій Никифоров. Він повідомив слідчих, що опитали його прямо в лікарняній палаті, що їхав до Москви, тобто в попутному з губернатором Шершуновим напрямі. Як відбулося зіткнення, Никифоров пояснити не зміг. За його словами, дорога була порожня, а останнє, що він запам"ятав, – раптове світло фар.

Версію про те, що виїзду на смугу стрічного руху не було, побічно підтверджують і криміналісти слідчого комітету. У всякому разі, їм не вдалося виявити на земляній смузі, що розділяє зустрічні напрями траси "Холмогори", слідів автомобіля Ford.

Таким чином, донині неясно, як могли зіткнутися лоб у лоб автомобілі, що рухалися в один бік. Жодна з версій, що розглядаються прокуратурою, не припускає можливість провини водія чиновника, хоча в правоохоронних органах визнають, що Mercedes рухався з "сильним перевищенням дозволеної швидкості". Пролити світло на подробиці автопригоди могли б сліди пошкодження на Ford, але в ГУВС Сергієва Посада відмовилися навіть повідомити, де зараз знаходиться цей автомобіль. Не захотів на цю тему говорити й слідчий прокуратури Сергієва Посада, який веде справу. Не відповідають і на єдиній спецстоянці в Сергієвопосадському районі в селі Глінкове

Зараз ви читаєте новину «Слідчі переховують "форд", із яким зіткнувся "мерседес" костромського губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі