середа, 14 жовтня 2009 10:38

Слава нобелівського лауреата знищила здоров"я Герти Мюллер

Слава нобелівського лауреата знищила здоров"я Герти Мюллер

Німецька письменниця Герта Мюллер відмінила читання в Німеччині через "важку хворобу". Організатори запевняють, що здоров"я автора підірване нещодавнім рішенням Нобелівського комітету вручити їй премію з літератури.

Лауреат Нобелівської премії з літератури Герта Мюллер захворіла після рішення Шведської академії.

Вона скасувала публічні читання, які повинні були відбутися в Ессені. Письменниця повинна була зарахувати уривки зі свого останнього романа "Гойдання духу".

За словами організаторів заходу з німецького книжкового будинку Proust, Мюллер "важко хвора", повідомляє газета DieWelt.

Видавець ессенського літературного журналу Schreibheft Норберт Вер встиг особисто переговорити з 56-річною авторкою, після чого заявив журналістам, що в понеділок 12 жовтня Мюллер "надірвалася" через славу, яа впала на неї.

8 жовтня Мюллер оголосили лауреатом Нобелівської премії з літератури цього року за "зосередженість в поезії та чесність у прозі, з якими вона зобразила життя знедолених".

Мюллер народилася в Румунії і описувала в своїх ранніх творах реалії життя при диктатурі Ніколаю Чаушеску. Її найзнаменитіші твори: "В серці звір", "Король кланяється і вбиває", "Голод і шовк", "Низовини", "Деспотичне танго".

У країнах колишнього СРСР твори Мюллер не друкувалися.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «Слава нобелівського лауреата знищила здоров"я Герти Мюллер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі