четвер, 02 серпня 2007 08:12

Слаута: "Уряд захищатиме вітчизняного сільгосптоваровиробника"

Віце-прем`єр-міністр України Віктор Слаута запевняє, що у держави досить коштів, щоб закупити зерно у державний резерв за прийнятними для виробників цінами.

Як повідомляє прес-служба уряду, про це він заявив під час селекторної наради з питань формування державного продовольчого резерву і регіональних ресурсів зерна з урожаю 2007 року і щодо ситуації на ринку хліба, борошна і основних видів продовольства.

"Уряд захищатиме вітчизняного сільгосптоваровиробника. У держави досить коштів, щоб закупити зерно в державні ресурси за прийнятними для виробників цінами. Жоден селянин нічого не втратить на ціні. А наступного року підтримка агропромислового комплексу з боку держави буде удвічі більше", - сказав Слаута.

Міністр аграрної політики Юрій Мельник, який брав участь в селекторній нараді, повідомив, що на сьогоднішній день "в 17 областях почато закупівлю (зерна у держрезерв), і товаровиробники вже одержали кошти за поставлене зерно. Разом з тим, 8 областей, а саме Дніпропетровська, Івано-Франківська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська і Чернівецька взагалі не закупили жодної тонни зерна".

Мельник позитивно оцінив роботу областей з формування регіональних ресурсів зерна. "За нашими даними, на сьогоднішній день регіональні ресурси сформовані в обсягу близько мільйона тонн", - сказав він.

Голова Держкомрезерву Віктор Кириченко зазначив, що сьогодні відпрацьована система закупівлі зерна в державний матеріальний резерв України і що про це необхідно інформувати сільгосптоваровиробника. "Закупівля зерна здійснюється через товарні біржі. Впродовж одної доби укладається договір. І як тільки в Держрезерв надходить приймальний акт за формою N Р-16, оплата здійснюється максимум, упродовж доби", - сказав він.

Кириченко зазначив, що всі підприємства Держрезерву готові до приймання зерна і працюють. Причому, в питанні закладки зерна Держрезерв сподівається на конструктивну співпрацю з облдержадміністраціями.

Разом з тим, Кириченко відзначив, що у ряді областей – Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Львівській, Сумській, Харківській і Хмельницькій – закладка зерна у державний продовольчий резерв йде дуже повільно.

Оцінюючи роботу ДАК "Хліб України", Мельник наголосив на необхідності удосконалення механізму поставки борошна, за яке вже сплачено кошти, хлібопекарським комбінатам, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Слаута: "Уряд захищатиме вітчизняного сільгосптоваровиробника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі