пʼятниця, 20 липня 2007 10:33

Скульптуру індуїстського бога Ганеші поставили у харківському зоопарку

Харківський зоопарк відкрив 19 липня на своїй території біля будинку слонів скульптуру індуїстського бога мудрості й освіти Ганеші.

Скульптуру відкрито під час традиційного святкування дня народження азіатської слонихи Тенді, якій цього року виповнилося 9 років.

"Це третя й найбільша скульптурна композиція серед європейських зоопарків, яку врочисто відкрито в цей день із метою привернути увагу громадськості до проблем глобального збереження біорізноманіття й, зокрема, азіатського слона, який перебуває під погрозою зникнення", - сказано в повідомленні.

Індуїстський бог Ганеша традиційно зображується у вигляді істоти з людським тулубом, величезним животом, 4 руками й головою слона з одним бивнем.

Він пересувається верхи на щурі, тримаючи в руках мотузку й сокиру, а іншими двома руками робить жест благословення.

Вважається, що своєю сокирою Ганеша відтинає у своїх послідовників мирські прихильності, а за допомогою мотузки тягне їх до пізнання.

Ганеша шанується як бог пізнання, освіти й мудрості, а також як бог, що усуває перешкоди, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Скульптуру індуїстського бога Ганеші поставили у харківському зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі