понеділок, 21 липня 2008 09:27

Скривджений сисадмін заблокував урядову мережу Сан-Франциско

43-річний Тері Чайлдс, співробітник Департаменту технологій, вже четвертий день знаходиться у в"язниці, проте назвати пароль відмовляється, повідомляє Newsru.com.

Чайлдса звинувачують в тому, що він зламав нову комп"ютерну мережу міських установ. У системі, яка коштувала мільйони доларів, зберігається така інформація, як електронна пошта чиновників, платіжні відомості, секретні документи правоохоронних органів і облікові дані про увязнених у в"язницях. Чайлдса заарештували в минулу неділю і залишили під вартою по звинуваченню в чотирьох епізодах комп"ютерного злому. Поки власті намагаються зламати його код, суд оголосив за заарештованого заставу в 5 млн доларів.

За словами міських властей, на лагодження системи (у ній знаходиться 60% міських урядових даних) і визначення того, чи мав місце злом, доведеться, можливо, витратити мільйони доларів. Існують побоювання, що Чайлдс, хоча і знаходиться у в"язниці, може надати комусь ще доступ до системи, наказавши знищити сотні тисяч важливих документів.

Зараз документи з системи доступні, але якщо виникнуть проблеми або в системі відбудеться збій, то можливості швидко полагодити мережу не буде. Щоб повернути доступ до системи, були запрошені фахівці технологічної компанії Cisco. Мер Сан-Франциско Гевін Ньюсом розповів газеті TheSanFranciscoChronicle: "Хвилюватися нема чого - просто неможливо потрапити в систему і змінити настройки. У плані нашої здатності управляти містом нічого серйозно не помінялося".

Чайлдс пропрацював в Департаменті технологій п"ять років. Як повідомили в поліції, нещодавно він отримав на роботі стягнення. Потім начальство, судячи з наявних відомостей, виявило, що Чайлдс створив систему стеження, за допомогою якої контролював, що говорять і що роблять інші адміністратори у зв"язку з його дисциплінарною провиною.

За словами мера Ньюсома, Чайлдс був вельми цінним співробітником, але тепер перетворився на "злочинного співробітника, який виявився ледь не маніяком".

Зараз ви читаєте новину «Скривджений сисадмін заблокував урядову мережу Сан-Франциско». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі