четвер, 07 лютого 2008 18:23

Скоро люди зможуть дивитися тривимірні фільми

Можливо одного разу ми зможемо поринути в тривимірні голографічні фільми завдяки технології, що описана американськими вченими в журналі Nature. При чому дані голографічні зображення можуть оновлюватися практично в режимі реального часу. Про це повідомляє AFP.

Іншими сферами застосування даної технології може стати військова галузь - для одержання тривимірної картинки поля бою; а також медицина - для проведення складних мікрооперацій.

Дослідженнями керував професор Нассер Пейгхамбаріан (Nasser Peyghambarian) з Університету Аризони. Голограми були створені за допомогою лазера, що світить на об"єкт, зображення якого падало на фоточутливий екран. У той же час другий лазерний промінь падав на екран, створюючи інтерферограму, по суті, згущений обрис об"єкта. Так само використовується третій лазер, так званий читаючий промінь, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Скоро люди зможуть дивитися тривимірні фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі