вівторок, 19 серпня 2008 09:04

Школярі вкрали з полігону боєздатну авіабомбу

Троє хлопчаків без проблем поцупили на одному з військових об"єктів цілком боєздатну авіабомбу, і навіть розібрали її. Тепер міліція лякає школярів кримінальною відповідальністю і наслідками такої "утилізації".

Вони не шукачі військових раритетів, а грибники. Хлопці домовилися назбирати лисичок у лісосмузі за селом, а довелося вовтузитися біля смертоносного залізяччя. Та в те, що воно цілком боєздатне, якось не вірилося. Не переконала й попереджувальна табличка.

П"яти годин вистачило сміливцям, аби скрутити боєголовку, виколупати тротил кухняним ножем, і пересипати його в поліетиленовий пакет.

Аркадій, затриманий: "Я взяв, рукою відкрутив спереду на авіаційному снаряді детонатор, і потім викинув його. Побачив рожеву речовину, і набрав її. І все".

Із трикілограмовим пакунком правоохоронці затримали одного з "утилізаторів" бомби вже за кілька годин. Той саме намагався переховати тротил неподалік від полігону. Іншу торбу, в якій було більше чотирьох кілограмів вибухівки, вилучили вдома у школярів. Здали ж хлопчаків військові, які повідомили в міліцію, що хтось поцупив небезпечний снаряд.

Крадіжка військового майна тягне на 5 років ув"язнення. Підлітки ж виправдовуються. Мовляв, авіабомби з військової території тягають чи не всі їхні однолітки. Тільки дотепер нікого не ловили.

Наразі так і немає відповіді на питання, чи законно бойові снаряди валяються просто неба. А от дітей, схоже, таки покарають. Хай, навіть, і умовним терміном, повідомляє НТН

Зараз ви читаєте новину «Школярі вкрали з полігону боєздатну авіабомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі