середа, 16 квітня 2008 12:38

Школяр викрив NASA в хибному розрахунку зіткнення астероїда із Землею

Німецький школяр 13 років Ніко Маркуардт знайшов неточність в розрахунках NASA, які стосуються вірогідності зіткнення нашої планети з астероїдом.

Ніко з міста Потсдам на підставі даних Потсдамського інституту астрофізики розрахував, що вірогідність того, що астероїд "Апофіс" зіткнеться із Землею складає 1 до 450, а не 1 до 45000, як заявляли в NASA.

Хлопчик знайшов неточність, коли працював над своїм науковим проектом під назвою "Апофіс" - астероїд вбивця", який він подав на місцевий науковий конкурс.

Цікаво, що американське космічне агентство таки визнало, що підліток має рацію.

Повідомляється, що Ніко взяв до уваги вірогідність зіткнення "Апофіса" з одним або декількома із понад 40 тис супутників, які обертаються навколо Землі, під час проходження його в безпосередній близькості від нашої планети 13 квітня 2029 року.

Річ у тому, що ці супутники рухаються зі швидкістю близько 3 км на секунду на відстані до 35880 км від Землі, а "Апофіс" пройде від планети на відстані 32500 км. Якщо астероїд зіткнеться з супутником в 2029 році, це змінить його траєкторію, змусивши врізатися в Землю під час наступного витка в 2036 році.

Стало відомо, що в тому випадку, якщо "Апофіс" дійсно зіткнеться із Землею і впаде в Атлантичний океан, то шматок заліза і іридію діаметром 320 м і вагою 20 млрд тонн викличе таке цунамі, яке знищить острови і узбережні райони.

На сьогоднішній день "Апофіс"-99942 є найнебезпечнішим для Землі астероїдом.

Вчені звернули на нього увагу в грудні 2004 року, коли стало відомо, що є висока вірогідність зіткнення із Землею в 2029 році.

Але зробивши деякі розрахунки, дослідники з"ясували, що зіткнення в 2029 році не станеться.

Але, за словами вчених, можливо, що проходячи в 2029 році мимо Землі, Апофіс потрапить в так звану "гравітаційну пастку", після проходження якої траєкторія астероїда зміниться таким чином, що він неминуче зіткнеться із Землею. Як підрахували в NASA, вірогідність того, що небесне тіло пройде точно через цю невелику область в просторі - один шанс з 45 тисяч.

Тим часом, в мережі Інтернет з"явився розклад кінців світу на найближчі роки. До 2020 року на Землі очікуються як мінімум 12 кінців світу.

Значний список, розміщений в блозі Ignis Fatuus, обіцяє, що катаклізми почнуться в 2008 році і, якщо пощастить, триватимуть до 2020 року. Слід зазначити, що на 2008 рік прогноз не утішливий. "Провидці" передрекли, що в нинішньому році на землю впаде астероїд діаметром більше 800 метрів, повідомляє ФАКТNEWS.

Зараз ви читаєте новину «Школяр викрив NASA в хибному розрахунку зіткнення астероїда із Землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі