пʼятниця, 25 вересня 2020 15:04

Склали рейтинг євроінтеграції областей України

Склали рейтинг євроінтеграції областей України
Максимально регіон може отримати 342 бали. Однак найвищий рейтинг – у Львівщини – становить 228,27 бала. Фото: pixabay

Львівська, Вінницька та Тернопільська області є лідерами серед регіонів євроінтеграції України.

Це показує дослідження "Євромапа України", підготовлене аналітичним Центром "Нова Європа", повідомляє "Європейська правда".

Центр підготував уже 2-й щорічний рейтинг на основі 9 індикаторів, серед яких економічна інтеграція, інфраструктура, локальна демократія, екологічна та енергетична політика, гендерна рівність тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС прокоментували перегляд безвізу

Максимально регіон може отримати 342 бали. Однак найвищий рейтинг – у Львівщини – становить 228,27 бала. У трійці лідерів також Вінницька (203,67) та Тернопільська (200,09) області.

Серед лідерів - не лише західноукраїнські області. На 5-му місці опинилася Харківська область (188,45), а на 6-му - Сумська (187,85).

Передостаннє місце у Закарпаття (132,67 бала). Гірший показник лише у Луганської області (117,74).

Київ отримав 192,79 бала та зайняв 4-те місце. Київська область виявилася одним із аутсайдерів рейтингу - у неї лише 146,85 бала.

У 1-й рік президентства Володимира Зеленського процес зближення України з Євросоюзом загальмувався, а реальну інтеграцію до НАТО фактично поставили на паузу. При цьому певні успіхи у відносинах з ЄС Зеленський таки продемонстрував на початку своєї каденції, пише надзвичайний і повноважний посол Костянтин Єлісєєв на DT.ua.

Зараз ви читаєте новину «Склали рейтинг євроінтеграції областей України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі