середа, 23 квітня 2008 11:18

Складений список найбільш "екологічних" знаменитостей

Складений список найбільш "екологічних" знаменитостей
В Голлівуді екологія зараз в моді. З нагоди міжнародного "Дня Землі" американський журнал Us Magazine склав список найекологічних знаменитостей.

Леонардно ді Капріо недавно купив квартиру в житловому комплексі Riverhouse в Нью-Йорку, в якому використовується енергія сонця. "Riverhouse - це прекрасний приклад доступності і реалізації екологічних проектів в житловому будівництві - це проривний проект", - сказав Ді Капріо. Актор також організував екологічний фонд, названий його ім"ям, і зняв документальний фільм "Одинадцята година", присвячений екології.

Кемерон Діаз брала участь в екологічній кампанії Act Green. Вона їздить на гібридному автомобілі Toyota Prius. "Ця машина рятує мене від штрафів. Я люблю їздити швидко, але це не Porsche, тому я сильно не розгонюся", - говорить Діаз. Актриса також купує сертифікати, спрямовані на скорочення викидів парникових газів.

Фільм Ала Гора "Незручна правда" отримав Оскар як кращий документальний фільм. Сам колишній віце-президент США удостоївся Нобелівської премії миру. Гор називає глобальне потепління "найсерйознішим викликом, з яким ми коли-небудь стикалися".

Співак Джек Джексон записує свої сінгли в студії, що працює на сонячній енергії і побудований на 100% з вторсировини. Його турне цього літа також проходитиме під знаком захисту навколишнього середовища: вона пересуватиметься на біодизелі, пропонуватиме екологічно чисті товари і на доходи від концертів придбаватиме сертифікати на скорочення парникових газів.

Бред Пітт через свій проект Global Green USA Holy Cross просуває будівництво нових екологічних будинків в зруйнованому ураганом Катріна Новому Орлеані. "Що сталося в 2005 році - це катастрофа, влаштована людиною. А завдяки цим будинкам чоловік пропонує вирішення проблеми", - говорив Пітт.

Актриса і співачка Хайден Панеттьєре була заарештована в жовтні минулого, коли разом з іншими намагалася зупинити полювання на дельфінів і китів в Японії. Місяць опісля організація PETA вручила вегетаріанці Хайден нагороду за її активну екологічну позицію

Навіть світська левиця Періс Хілтон не залишилася осторонь. Тусовщиця пересіла зі свого джипа Range Rover на гібридний Ford. "Думаю, що за гібридними автомобілями майбутнє", - сказала Періс. ФактNews.

Зараз ви читаєте новину «Складений список найбільш "екологічних" знаменитостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі