вівторок, 15 липня 2008 12:58

Складений перелік найбільш відвідуваних музеїв світу

Згідно зі списком, складеним французькою газетою LaTribune, перелік найбільш відвідуваних музеїв світу 2007 року очолив знаменитий паризький Лувр, який в минулому році відвідало більше 8 мільйонів чоловік.

На другому місці за популярністю знаходиться Британський музей, кількість відвідувачів якого, за даними видання, перевищило 5,4 мільйона. За ним слідує лондонська галерея Тейт - трохи більше 5 млн відвідувачів.

На четвертому місці рейтингу музей Метрополітен в Нью-Йорку, який лише не набагато випереджає Ватикан. На суверенній території Святого Престолу в 2007 році побувало 4,3 мільйона чоловік.

Услід за ними найбільш популярними музеями були названі Лондонська національна галерея, Версаль, музей імпресіоністів д`Орсе, Токійський національний музей, музей Прадо в Мадриді, Центр Помпіду та інші.

Серед виставок найуспішнішими видання вважає "Від Мане до Пікассо" в Лондоні, яку відвідало більш за один мільйон відвідувачів, "Дух Леонардо да Вінчі" в Токіо (770 тисяч), а також виставка скульптури Річарда Серра в Нью-Йорку (735 тисяч).

Всього у 2007 році в світових музеях побували 24 мільйони візитерів. Для порівняння в 2002 році кількість тих, що залучилися до високого не перевищила 15 мільйонів, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Складений перелік найбільш відвідуваних музеїв світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі